Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το Ισραήλ στηρίζει και εξοπλίζει τους αντίπαλους του Άσαντ στην Συρία

Το Ισραήλ στηρίζει και εξοπλίζει τους αντίπαλους του Άσαντ στην Συρία

Μόνο έκπληξη δεν προξενεί σε εκείνους οι οποίοι μπορούν να βλέπουν «πίσω από την κουρτίνα» το γεγονός ότι το κράτος του Ισραήλ εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα παρέχει οπλισμό, χρήματα και ιατρική υποστήριξη σε ομάδες σουνιτών αντικαθεστωτικών μαχητών, που δρουν στο συριακό τμήμα των υψιπέδων του Γκολάν. Αυτά αποκαλύπτει δημοσίευμα της Wall Street Journal (WSJ).

Ο ισραηλινός στρατός διατηρεί τακτική μ΄αυτές τις ομάδες και τις ενισχύει ποικιλοτρόπως, προκειμένου να δημιουργήσει μια ουδέτερη ζώνη κατά μήκος των συνόρων του στην περιοχή. Η συμμαχία αυτή δείχνει να ξεκίνησε το 2013 και έκτοτε όχι μόνο παραμένει αδιατάρακτη, αλλά και ενισχύεται. Ο ισραηλινός στρατός συγκρότησε ειδική μονάδα με μοναδική αρμοδιότητα να διαχειρίζεται και να επιβλέπει αυτή την συμμαχία, η οποία αυτή την στιγμή περιλαμβάνει, εκτός από τον ισραηλινό στρατό, τέσσερις ομάδες αντικαθεστωτικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η WSJ, οι «Ιππότες του Ισλάμ», μια από τις ομάδες που συνεργάζονται με το σιωνιστικό και ρατσιστικό κράτος του Ισραήλ, παίρνουν κάθε μήνα περίπου 5.000 δολάρια ως οικονομική ενίσχυση, εκτός από τον οπλισμό και τις ιατρικές υπηρεσίες που τους παρέχει ο ισραηλινός στρατός.

Εκτός από το αναμφισβήτητο γεγονός ότι το Ισραήλ συμμετέχει όλο και πιο ενεργά εναντίον του νομίμου καθεστώτος Άσαντ στην Συρία, όλο αυτό το σκηνικό ενισχύει τα ερωτήματα πολλών γιατί το «Ισλαμικό Κράτος» δεν έχει σχεδιάσει ποτέ μέχρι τώρα τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του Ισραηλινού κράτους ή ισραηλινών στόχων γενικώς.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-israhl-sthrizei-kai-ejoplizei-tous-antipalous-tou-asant-sthn-suria#ixzz4lCO5Uq3u

Exit mobile version