Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων: Η συγκυβέρνηση Σύριζα – Ανέλ διώκει τον Χριστιανισμό και την Ορθοδοξία!

Ανακοίνωση – καταπέλτη κατά της συγκυβέρνησης Σύριζα – Ανέλ (με ειδική αναφορά στον ύπουλο ρόλο των δεύτερων…), εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, για το μέγα θέμα των Θρησκευτικών.

Σας την παρουσιάζουμε χωρίς δικά μας περιττά σχόλια:  

«Η ΠΕΘ επιμένει στην κατάργηση του παρόντος Προγράμματος και στη σύνταξη ενός νέου.

Καταγγέλλει:

Τα ψέματα του Υπουργού Παιδείας και τον εμπαιγμό της Εκκλησίας της Ελλάδος

Τις αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές πρωτοβουλίες της έκδοσης «φακέλων του μαθητή» για το μάθημα των Θρησκευτικών

Την Κυβέρνηση για χριστιανοφοβία – ορθοδοξοφοβία

Προτείνει και ζητά:

Την εκτύπωση και διανομή των ήδη υπαρχόντων βιβλίων των Θρησκευτικών μέχρι να γραφούν, με τη συναίνεση όλων των ενδιαφερόμενων πλευρών, νέα βιβλία.

Η ΠΕΘ καταγγέλλει την αντισυνταγματική απόφασή του Υπουργού Παιδείας κ.κ. Γαβρόγλου 89720/Δ1/ 29-5-2017, σύμφωνα με την οποία ενέκρινε “την εκτύπωση και διανομή του διδακτικού υλικού «Φάκελοι μαθήματος Θρησκευτικών» για τις τάξεις Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, για την κάλυψη των διδακτικών αναγκών του σχολικού έτους 2017-2018”.

Η πράξη αυτή του Υπουργού είναι αντισυνταγματική, γιατί δεν περίμενε, όπως όφειλε να πράξει, τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η απόφασή του, επίσης, είναι αντιδημοκρατική, γιατί προκλητικά αγνόησε τον Ορθόδοξο ελληνικό λαό και την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ), η οποία εκπροσωπεί τη συντριπτική πλειοψηφία των Θεολόγων.

Με τη συνεργασία ολιγάριθμων Θεολόγων, που ενεργούν σύμφωνα με τις ατομικές τους πεποιθήσεις, έσπευσε να «νομιμοποιήσει» και να δημιουργήσει «τελεσμένο καθεστώς» για τα νέα Προγράμματα Σπουδών, που έχουν συγκρητιστικό χαρακτήρα και καταστρατηγούν συνταγματικά δικαιώματα των Ελλήνων ορθοδόξων μαθητών – πολιτών εφόσον επιβάλλονται, ρατσιστικά, μόνο σε αυτούς και όχι στους αλλόθρησκους μαθητές, διαπράττοντας έτσι και το συνταγματικό αδίκημα της ανισονομίας

Διαβάστε την συνέχεια στο ethnikismos.net

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/panellhnia-enwsh-theologwn-h-sugkubernhsh-suriza-anel-diwkei-ton-christiani#ixzz4lDmFvh9n

Exit mobile version