Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Ρατσιστικό» κείμενο για τους ρομά στην «Ελευθερία του Τύπου»

«Ρατσιστικό» κείμενο για τους ρομά στην «Ελευθερία του Τύπου»

Εάν τα όσα ακολουθούν ήταν γραμμένα σε πρωτογενή στάδιο στην ιστοσελίδα ή κάποιο έντυπο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, αναμφίβολα οι κήρυκες της «πολιτικής ορθότητας» θα είχαν βγει στα κεραμίδια για να σκούξουν εναντίον της σαν νταβρατισμένοι γάτοι τον Ιανουάριο. Να, όμως, που δημοσιεύθηκαν σε μια κατεξοχήν εφημερίδα του «συνταγματικού τόξου».

Στην «Ελευθερία του Τύπου» της Κυριακής υπό τον τίτλο «Η “ασυλία” των ρομά» διαβάζουμε τα εξής:

Εδώ και δύο εβδομάδες οι κάτοικοι του Μενιδίου βρίσκονται στους δρόμους, εκφράζοντας την απελπισία τους και την αγανάκτησή τους για τη συμπεριφορά των γειτόνων τους. Δεν είναι άλλοι από τους διαβόητους ρομά. Και θα περίμενε ο κάθε αφελής μια υποτυπώδη αντίδραση από τα κόμματα που ενδημούν στη Βουλή των Ελλήνων. Άκρα του τάφου σιωπή στο κοινοβουλευτικό μέλαθρο, λες και μουρλάθηκαν χιλιάδες άνθρωποι και ξημεροβραδιάζονται στους δρόμους και στα καλντερίμια του Μενιδίου.

Φαίνεται ότι ο Έλληνας πολίτης είναι πολίτης τέταρτης κατηγορίας, ούτε καν δεύτερης. Και απ’ ό,τι αποδεικνύεται, πρώτη κατηγορία είναι οι Ρομά. Με τη μόνη διαφορά ότι γι’ αυτούς τους συγκεκριμένους δεν υπάρχει ούτε υποχρέωση, ούτε προσφορά. Φορολογικά «κυβερνάει» η μηδενική δήλωση. Εθνικά; Όσοι απ’ αυτούς, τους Ρομά, στρατεύονται, διαγωνίζονται μεταξύ τους οι διοικητές ταγμάτων πόσες άδειες να τους δώσουν, γιατί  άμα μείνουν διαλύονται τα στρατόπεδα. Γι’ αυτούς υπάρχουν μόνον ανάγκες και δικαιώματα. Για μας, μόνον υποχρεώσεις.

Αυτούς τους προστατεύουν ψηφίσματα και νόμοι, ξεκινώντας από τον νόμο του 1978 «περί ρατσισμού», του Καραμανλή, ο οποίος προστάτευε απολύτως τους «Γύφτους». Και αν τολμήσεις και πας σε κρατικό νοσοκομείο θα είσαι τυχερός αν βρεις καρέκλα ή ράντζο. Γιατί τα κρεβάτια, ιδιαίτερα σ’ εκείνο το Νοσοκομείο των Παίδων, έχουν καταληφθεί από Ρομά. Και ουαί και αλίμονο στον γιατρό που δεν θα τους δώσει προτεραιότητα. Εδώ και τώρα, είναι η εντολή στον γιατρό. Οπότε, προκειμένου να μη δουν τις κλινικές τους σαν δρόμο που του περνάς καλώδια, κάνουν ασμένως αποδεκτά τα αιτήματα των προνομιούχων τάξεων αυτής της χώρας. Όσο για μας, μπορεί να περιμένεις και τρεις μήνες στην Εντατική. Οπότε, αντί να σε παραλάβει ο χειρουργός, παραδίδεσαι κατευθείαν στο γραφείο κηδειών. Όσο για την εγκληματικότητα; Σύμφωνα με τα όσα μας λένε οι κάτοικοι του Μενιδίου, άπαντες οπλοφορούν. Και γιατί όχι, αφού από τα χέρια τους περνάει όλο το λαθρεμπόριο επωνύμων ειδών από την αγκαλιά τους ξεκινά το μεγαλύτερο κομμάτι διανομής ναρκωτικών, λαθραίων τσιγάρων. Για κλοπές, ληστείες, ουκ έστιν αριθμός.

Το φοβερότερο είναι ότι όλα αυτά δεν καταγράφονται ως εγκλήματα Ρομά στα αστυνομικά δελτία. Και τούτο γιατί η εντολή του Καραμανλή από τη Μεταπολίτευση και μετά ήταν ότι δεν υπάρχουν Γύφτοι ή Ρομά. Υπάρχουν Έλληνες. Και σε αυτό το κομμάτι ακολουθούμε κατά γράμμα κάτι το οποίο η υπόλοιπη Ευρώπη αδυνατεί να κατανοήσει. Και τούτο διότι στο μεν έγκλημα είναι Έλληνες, στην είσπραξη όμως ειδικών κονδυλίων -προβλέπεται γι’ αυτούς από την Ευρωπαϊκή Ένωση- γίνονται Ρομά και τους δηλώνουμε ως Ρομά και τους ξεχωρίζουμε από τους υπόλοιπους Έλληνες! Μιλάμε για παράνοια. Την ίδια στιγμή η εγκληματικότητα των Ρομά και παρακολουθείται και ελέγχεται και καταγράφεται από όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συμπέρασμα λοιπόν ένα: για τους παραβατικούς «Γύφτους» του Μενιδίου δεν ισχύουν νόμοι και προφήτες. Γι’ αυτό και όλοι οπλοφορούν και θησαυρίζουν από εμπόριο ναρκωτικών, λαθραίων και παράνομων τσιγάρων. Και ουδαμού τολμά να επέμβει η Αστυνομία. Ο λόγος; «Πρόκειται περί ρατσισμού»! Θα τρελαθούμε…”.

Ο καθένας, ανάλογα με τις βιωματικές εμπειρίες που πιθανότατα να έχει σε ενδεχόμενη συναναστροφή ή συνάντηση με ρομά μπορεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα όσα αναφέρει ο συντάκτης του παραπάνω κειμένου. Αναμφίβολα, όμως, τα όσα περιγράφει ο αρθρογράφος της «Ελευθερίας του Τύπου» έχουν ακουστεί κατά κόρον, με τις ανάλογες αυξομειώσεις, από αρκετούς συμπατριώτες μας. Το αν αποτελούν πραγματικότητα ή όχι επαφίεται, όπως είπαμε και νωρίτερα, στην βιωματική εμπειρία του καθενός και βεβαίως στην αξιοπιστία του συνομιλητή. Το γεγονός, όμως, ότι πολύ μεγάλο μέρος των συμπατριωτών μας επιβεβαιώνει και εγκρίνει τα όσα γράφονται στο προαναφερθέν άρθρο, θα πρέπει σίγουρα να προβληματίσει τους εκτός Τόπου και Χρόνου κήρυκες της «πολιτικής ορθότητας».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ratsistiko-keimeno-gia-roma-sthn-eleutheria-tou-tupou#ixzz4lES1ZOi8

Exit mobile version