Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Ηλεία, Λακωνία, Μαγνησία

Για πέμπτη συνεχή χρονιά η Χρυσή Αυγή Ηλείας συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις στην θέση Πούσι της Αχλαδινής και τίμησε την μεγάλη νίκη των Ελλήνων κατά των τουρκαλβανών του Λάλα. Μια μάχη – σταθμός για την εξέλιξη του εθνικοαπελευθερωτικής επανάστασης του 1821.

Αυτή την χρονιά η Χρυσή Αυγή ήταν και το μοναδικό κόμμα που παρευρέθη στο Πούσι, ενώ την κατάθεση στεφάνου έκανε ο βουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου, συναγωνιστής Κώστας Μπαρμπαρούσης.

Την Κυριακή 25 Ιουνίου η Χρυσή Αυγή με τις Τ.Ο. Μάνης και Σπάρτης παρευρέθηκε στο Διρό Μάνης στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για την 191η επέτειο από την ιστορική μάχη του Διρού που έγινε στις 22-24 Ιουνίου του 1826 στην οποία ο τουρκοαιγυπτιακός στρατός του Ιμπραήμ κατατροπώθηκε από τις ηρωίδες Ελληνίδες Μανιάτισσες, οι οποίες χρησιμοποιώντας δρεπάνια, πέτρες, νύχια και δόντια τον εξουδετέρωσαν μέχρι ενός. Το χρονικό σημείο κατά το οποίο πραγματοποιήθηκε η μάχη ήταν καθοριστικό για την τελική έκβαση της ελληνικής επανάστασης, καθώς οι Έλληνες ήταν αποδυναμωμένοι από τον θλιβερό εμφύλιο πόλεμο που είχε ξεσπάσει προηγουμένως ανάμεσά τους.

Η νικηφόρα αυτή μάχη αναπτέρωσε τις ελπίδες και το ηθικό των Ελλήνων μέχρι την τελική νίκη. Εκ μέρους του Αρχηγού Νικολάου Μιχαλολιάκου δάφνινο στεφάνι κατέθεσε ο γραμματέας της Τ.Ο. Μάνης Βασίλης Μπουτεράκος. Μεγάλη εντύπωση προξένησε η αποδοχή της Χρυσής Αυγής από τους παρευρισκόμενους, καθώς και από τον δήμο Αν. Μάνης. Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησαν ευχές και συνομιλίες ανάμεσα στον κόσμο και στα μέλη του κινήματος.

Μετά την ολοκλήρωση των εορταστικών εκδηλώσεων κλιμάκιο συναγωνιστών της Τ.Ο. Σπάρτης μετέβη στην παραλία του Διρού στον τόπο διεξαγωγής της μεγάλης μάχης.

Το παρόν έδωσε το Σάββατο ο βουλευτής Μαγνησίας Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος στο “Rally Almyros 2017”, ενώ παρευρέθησαν μέλη και φίλοι του Κινήματος της Τ.Ο. Μαγνησίας. Η εκκίνηση έγινε στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού, και πλήθος Αλμυριωτών παρακολούθησε το ενδιαφέρον αυτό γεγονός, το οποίο προσελκύει μικρούς και μεγάλους.

Ο βουλευτής Π. Ηλιόπουλος έδωσε την εκκίνηση σε πλήρωμα συμμετεχόντων στο πλαίσιο διεξαγωγής της εκδήλωσης και μετά το πέρας αυτής, συναντήθηκε με παρευρισκομένους και φίλους και του Κινήματος. Ευχόμαστε στο Δήμο τέτοιου είδους ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, που απευθύνονται κυρίως στη νεολαία, να συνεχίζουν να διενεργούνται σε τακτική βάση, καθώς συντελούν στην τόνωση της ζωής και της κίνησης της πόλης του Αλμυρού.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn670#ixzz4lGzvSZYA

Exit mobile version