Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Χουλιαράκης «άδειασε» εντελώς τον Τσίπρα για το χρέος: Ποτέ δεν είχαμε τις προσδοκίες που προπαγανδίζαμε!

Ο Χουλιαράκης «άδειασε» εντελώς τον Τσίπρα για το χρέος: Ποτέ δεν είχαμε τις προσδοκίες που προπαγανδίζαμε!

Με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο ένα από τα πλέον προβεβλημένα κυβερνητικά στελέχη «αδειάζει» τον Τσίπρα σε σχέση με τα όσα (ψευδώς, όπως αποδεικνύεται) υποστήριζε για το χρέος, καθώς με την ομολογία ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός καλλιεργούσαν πριν από τα δύο τελευταία Eurogroup ψευδείς προσδοκίες περί λύσης στο χρέος και ένταξης της χώρας μας στην ποσοτική χαλάρωση (QE) για προπαγανδιστικούς λόγους ισοδυναμούν οι χθεσινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη.

Μιλώντας στο Συνέδριο του Economist στο Λαγονήσι, ο Χουλιαράκης παραδέχτηκε πώς «όλοι ξέραμε ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα θα εξειδικεύονταν στο τέλος του προγράμματος το 2018» και ότι «Δεν είχαμε προσδοκίες ότι το Eurogroup θα μπορούσε να ξεκλειδώσει τη συμμετοχή στην ποσοτική χαλάρωση»!

Επιπλέον, αναγνώρισε ότι η συμμετοχή στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης είναι μια απόφαση την οποία θα λάβει μόνη της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). «Το QE είναι κάτι που θέλουμε, αλλά δεν είναι πανάκεια για την επιστροφή στις αγορές. Η επιστροφή στις αγορές θα εξαρτηθεί από τις επιδόσεις μας στις μεταρρυθμίσεις και την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων» πρόσθεσε ο Χουλιαράκης.

Υποστήριξε δε ότι η απόφαση του Εurogroup της 15ης Ιουνίου δίνει σαφές μήνυμα στις αγορές και έτσι ο «διάδρομος για την πρόσβασή μας στις αγορές είναι ανοιχτός». Αίσθηση προκάλεσαν, επίσης, οι πανηγυρισμοί του για τους ρυθμούς ανάπτυξης («δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιους αναπτυξιακούς ρυθμούς από το 2007») και η πλήρης υιοθέτηση της πάγιας σύστασης των δανειστών «να αναλάβει η κυβέρνηση την ιδιοκτησία όσων έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα» και να επιταχυνθούν οι ιδιωτικοποιήσεις.

Πέρα από την επιβεβαίωση, για μια ακόμη φορά, ότι (και) η νυν κυβέρνηση σκέπτεται και δρα ως εντελώς συνειδητή εντολοδόχος των διεθνών τοκογλύφων, αλγεινή εντύπωση και αποτροπιασμό προκαλεί το γεγονός ότι όσο περνάει ο καιρός τα ψέματα της κυβέρνησης γίνονται ολοένα και πιο χοντρά, ενώ πολλαπλασιάζεται στο έπακρο ο κυνισμός και η αναλγησία που την χαρακτηρίζουν.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-chouliarakhs-adeiase-entelws-ton-tsipra-gia-to-chreos#ixzz4lPDkouey

Exit mobile version