Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η μάρτυρας δεν γνώριζε ούτε ένα περιστατικό που να στοιχειοθετεί ποινικό αδίκημα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η μάρτυρας δεν γνώριζε ούτε ένα περιστατικό που να στοιχειοθετεί ποινικό αδίκημα

Με την κατάθεση της Μαρίας Κουβέλη, κόρης του Φώτη Κουβέλη και τέως Δημοτικής Συμβούλου του Δήμου Αθηναίων με την παράταξη του Καμίνη, ολοκληρώθηκε η χθεσινή συνεδρίαση στο Εφετείο Αθηνών.

Παρά τη νομική της κατάρτιση (είναι δικηγόρος) και την μακροχρόνια ενασχόλησή της με ζητήματα αλλοδαπών ως Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων κατά τα έτη 2011-2014, η Κουβέλη ξεκαθάρισε ότι η ίδια δεν έχει προσωπική γνώση ως αυτόπτης μάρτυρας για κανένα περιστατικό έκνομης ενέργειας μελών της Χρυσής Αυγής.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, η ίδια δεν έχει πέσει θύμα κάποια εγκληματικής ενέργειας από Χρυσαυγίτες, ούτε γνωρίζει εμπλοκή Βουλευτή της Χρυσής Αυγής σε κάποια αξιόποινη πράξη από αυτές που αναφέρονται στο άρθρο 187 ΠΚ και συγκροτούν την έννοια της εγκληματικής οργάνωσης.

Είναι επομένως εντελώς ανεξήγητο με νομικά κριτήρια γιατί ένα τέτοιο πρόσωπο συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των μαρτύρων κατηγορίας (σ.σ. ο κατάλογος καταρτίστηκε στις αρχές του 2015 από τον Ντογιάκο).  Τι έχει να συνεισφέρει ένας τέτοιος μάρτυρας στην αποδεικτική διαδικασία; Η απάντηση συνίσταται στο ότι η Κουβέλη κλήθηκε μόνο και μόνο επειδή είναι πολιτικός αντίπαλος της Χρυσής Αυγής (το δήλωσε άλλωστε ευθαρσώς). Ο κατάλογος των μαρτύρων κατηγορίας άλλωστε, αποτελείται ουσιαστικά μόνο από τέτοια πρόσωπα.

Τα στοιχεία που προκύπτουν από την εξέταση των μαρτύρων στο ακροατήριο, αποτελούν την πιο τρανή απόδειξη ότι οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής διώκονται για τις ιδέες τους και όχι για πράξεις που έχουν τελέσει.

Ελλείψει λοιπόν άλλων στοιχείων, η Κουβέλη αναφέρθηκε στις ετήσιες εκθέσεις που συντάσσει από το 2011 μέχρι σήμερα, το «Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας», στο οποίο συμμετέχει η δημοτική αρχή του Καμίνη και 35 ΜΚΟ (όπως είναι Praksis, ΑΡΣΙΣ, Κέντρο Ημέρας Βαβέλ, Σωματείο Υποστήριξη Διεμφυλικών κ.α.). Να σημειωθεί ότι από τους συνηγόρους υπεράσπισης προσκομίστηκαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι αρκετές από τις ΜΚΟ που συμμετέχουν στο «Δίκτυο» χρηματοδοτούνται με ποσά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για δράσεις που πραγματοποιούν στα πλαίσια αυτού και η προσφορά τους δεν είναι εθελοντική.

Η αξιοπιστία αυτών των εκθέσεων ως προς την απόδοση ποινικών ευθυνών σε συγκεκριμένα πρόσωπα είναι πρακτικά μηδενική, καθώς περιέχουν απλώς ανώνυμες καταγγελίες αλλοδαπών για «ρατσιστικές επιθέσεις» στις οποίες ακόμα και οι δράστες είναι άγνωστοι ως επί το πλείστον, ενώ για τις περισσότερες δεν υπάρχει καν δικογραφία, παρά μόνο η ανώνυμη καταγγελία στο «Δίκτυο».

Διαβάστε την συνέχεια στο diki-xa.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/dikh-chrushs-aughs-h-marturas-den-gnwrize-oute-ena-peristatiko-pou-na-stoic#ixzz4lPEKYzcx

Exit mobile version