Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στα νύχια της γερμανικής τοκογλυφίας καταλήγει η δόση του Eurogroup

Στα νύχια της γερμανικής τοκογλυφίας καταλήγει η δόση του Eurogroup

Η εκταμίευση της δόσης των 8,5 δισ. του τελευταίου eurogroup εγκρίθηκε από την Γερμανία χωρίς καν να τεθεί σε ψηφοφορία και σε κλειστή συνεδρίαση, επειδή το μεγαλύτερο ποσοστό της θα καταλήξει άμεσα για την τοκογλυφική εξυπηρέτηση των απεχθών δανείων της Ελλάδος.

Πριν δέκα μέρες, στις 18 Ιουνίου 2017, είχαμε προβλέψει ότι η  δόση των 8,5 δισ. του τελευταίου eurogroup θα εκτελεστεί κανονικά από την Γερμανία και τον Σόιμπλε. Η επιβεβαίωση ήρθε στις 28 Ιουνίου όταν η Γερμανία ενέκρινε την παραπάνω δόση κατά τη σχετική συνεδρίαση της επιτροπής προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle η απόφαση πάρθηκε σε κλειστή συνεδρίαση όπου το ζήτημα της εκταμίευσης δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία αφού καμία από τις γερμανικές κοινοβουλευτικές ομάδες δεν είχε προηγουμένως διατυπώσει κάποια ένσταση στην εκταμίευση. Η επιτροπή προϋπολογισμού απλά αρκέστηκε να δεχθεί τη θετική εισήγηση του υπουργείου Οικονομικών, δηλαδή του Σόιμπλε, η οποία διαβεβαίωσε ότι η εκταμίευση πληροί τα κριτήρια των μνημονίων, δηλαδή είναι εξαιρετικά επικερδής για την Γερμανία εις βάρος της Ελλάδας.

Την ίδια στιγμή ο Ντράγκι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που προφανώς είναι κάτω από γερμανική διοίκηση, πεισματικά δεν ανακουφίζει την Ελλάδα με ένα πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, δηλαδή μιας επιπλέον αγοράς ελληνικών ομολόγων. Άλλωστε γιατί να το κάνει αυτό,l αφού ο πειθήνιος και πλήρως συνεργαζόμενος ΣΥΡΙΖΑ ξεπουλάει τα πάντα με ένα σωρό εισπρακτικούς μηχανισμούς, όπως το ΤΑΙΠΕΔ, την ΑΑΔΕ, τον ΟΔΔΗΧ και το ΤΧΣ.

Εδώ αξίζει να σχολιάσουμε ότι προσβάλλει την νοημοσύνη μας η άκρως παραπλανητική ονοματοδοσία όλων αυτών των εισπρακτικών μηχανισμών που απομυζούν τους Έλληνες φορολογούμενους και ξεπουλούν την δημόσια περιουσία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Του Δημοσίου Α.Ε.), αφού έχουν ήδη παραπεμφθεί σε δίκη για απιστία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου 6 εμπειρογνώμονες του και άλλα 3 μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου για πλημμεληματική υπεξαίρεση στην υπηρεσία.

Επιπροσθέτως, ο Σόιμπλε εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ΔΝΤ θα σταματήσει να θεωρεί το Ελληνικό χρέος μη βιώσιμο και θα συμμετάσχει τελικά και με οικονομική θέση μελλοντικά στο “ελληνικό πρόγραμμα”. Όμως η σημερινή θεώρηση του ΔΝΤ που εγείρει σοβαρές αμφιβολίες σχετικά με την βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους θα έπρεπε να ήταν ένα πολύ σοβαρό όπλο προς την προσπάθεια επανέλεγχου όλου του απεχθούς χρέους της Ελλάδος.

Συμπερασματικά, δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι η Γερμανία θα ενέκρινε να χρηματοδοτήσει την Ελλάδα με χρήματα που θα ξαναγύριζαν άμεσα πίσω σε αυτή. Αν θεωρήσουμε τις πληρωμές που θα πρέπει να κάνει η Ελλάδα για αυτό το επαχθές χρέος μέσα στο 2018 και ότι θα χρειαστεί καινούργια δόση ή ακόμη και καινούργιο μνημόνιο για την κάλυψη τους μάλλον οι Γερμανοί μας δίνουν τόσα όσα φθάνουν για τα παίρνουν αμέσως πάλι πίσω.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/kanonika-h-promhtheia-ths-doshs-apo-tous-germanous-tokoglufous#ixzz4lSvTLuWB

Exit mobile version