Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η τυραννία της πολιτικής ορθότητας και τα πιστοποιητικά αριστεροσύνης

Η τυραννία της πολιτικής ορθότητας και τα πιστοποιητικά αριστεροσύνης

Άρθρο από την εφημερίδα “Χρυσή Αυγή” που κυκλοφορεί

«Η πατρίδα μας πέρασε μια φάση κατά την οποία οι Έλληνες πολίτες χρειάζονταν πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων αν ήθελαν να απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματά τους. Αφήσαμε πίσω μας αυτή την εποχή, ανεπιστρεπτί. Την περίοδο της Μεταπολίτευσης, όμως, καθιερώθηκαν άλλα «πιστοποιητικά», όπως αυτό της πολιτικής ορθότητας. Όποιος τολμούσε να διαφωνήσει με τα κυρίαρχα ιδεολογήματα λοιδορείτο ως φασίστας, χουντικός ή προδότης. Και αυτή η περίοδος πρέπει να τελειώσει για να έλθει επιτέλους το εκκρεμές στη μέση. Ο ιδιότυπος μακαρθισμός, τον οποίο μεταχειρίζεται ένα μέρος της Αριστεράς και της άκρας Δεξιάς, είναι ένα άρρωστο φαινόμενο. Κανείς δεν μπορεί να έχει το μονοπώλιο της αλήθειας στην Ιστορία, στην πολιτική αντιπαράθεση, στις απόψεις για τα εθνικά ζητήματα.»

Το άρθρο αυτό, για να μην απορείτε, προέρχεται από το κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδος «Καθημερινή» και αποτέλεσε το πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της. Με γνώμονα την πολιτική ταυτότητα της εφημερίδος δεν μπορεί παρά να εκπλήσσεται κανείς από τα γραφόμενα.

Όντως, στα χρόνια της μεταπολιτεύσεως όποιος τολμούσε να αμφισβητήσει τους ιερούς μύθους της «νέας εποχής» λοιδορείτο ως φασίστας και χουντικός. Στα πρώτα χρόνια της μεταπολιτεύσεως ήταν ο μύθος του Πολυτεχνείου, λίγο αργότερα ο μύθος ότι «η Ελλάδα δεν διαθέτει πετρέλαια» και τελευταία ο μύθος ότι «οι λαθρομετανάστες συνεισφέρουν στην Οικονομία και μπορούν να ενσωματωθούν».

Αποτέλεσμα αυτού του «μακαρθισμού» ήταν και η πολιτική σκευωρία εναντίον του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, η οποία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2013 από την «ακροδεξιά» (έτσι όπως την αποκαλούν οι αριστεροί) Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά. Την σκυτάλη σε αυτή την σκευωρία την έχει πλέον λάβει η «κυβερνώσα Αριστερά», που συνεχίζει να επιδεικνύει το ίδιο απολυταρχικό μένος με τους νεοδημοκράτες εναντίον του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος.

Το κυρίαρχο ιδεολόγημα της εποχής, το οποίο ασπάζονται ευλαβικά τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο και ο Σύριζα είναι οι επιταγές της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Αθρόα λαθρομετανάστευση, τζαμί στον Βοτανικό, σύμφωνο συμβίωσης «ομόφυλων ζευγαριών», αντεθνισμός, αφελληνισμός της Παιδείας και φυσικά η… «αναγκαιότητα» των μνημονίων είναι μονάχα λίγα από τα ζητήματα που ενώνουν ολάκερη την Βουλή με αυτό το «πλην Χρυσής Αυγής» να αποτελεί πλέον νόρμα της πολιτικής ζωής του τόπου μαζί με την φίμωση, τους αποκλεισμούς και όλες τις μεθοδεύσεις.

Συνεπώς, και επειδή δεν φημιζόμαστε για την «κοντή μνήμη» μας, όλοι όσοι τίθενται εναντίον του «μακαρθισμού» και των «πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων» ας θυμούνται τα έργα και τις ημέρες του «συνταγματικού τόξου» εναντίον της Χρυσής Αυγής και ας κάνουν τις επιλογές τους. Όμως και στο πλευρό των σκευωρών και «ανησυχία» για τον μακαρθισμό δεν γίνεται.

Κώστας Αλεξανδράκης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-turannia-ths-politikhs-orthothtas-kai-ta-pistopoihtika-aristerosunhs#ixzz4lcARMD3I

Exit mobile version