Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέα αρνητική πανευρωπαϊκή πρωτιά της Ελλάδας στην ανεργία

Νέα αρνητική πανευρωπαϊκή πρωτιά της Ελλάδας στην ανεργία

Άλλη μια θλιβερή πρωτιά για την Χώρα μας την εποχή της μνημονιακής κατοχής αποτελεί γεγονός, καθώς στα επίπεδα-ρεκόρ του 22,5% στην Ελλάδα τον Μάρτιο και παραμένει η υψηλότερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat). Πάντως, στην ευρωζώνη η ανεργία παρέμεινε σταθερή στον Μάιο (έναντι του Απριλίου) στο 9,3% και στην Ε.Ε. των 28 στο 7,8%.

Η διατήρηση της ανεργίας σε επίπεδα υπερδιπλάσια του ευρωπαϊκού μέσου όρου μαρτυρά ότι η ανεργία στην Χώρα μας είναι πλέον δομικού χαρακτήρα, καθώς οφείλεται κατά κύριο λόγο στην οικονομική κρίση της τελευταίας επταετίας. Αν, μάλιστα, οι δείκτες ανεργίας προσμετρούσαν και τις ομάδες του πληθυσμού σε ηλικία εργασίας που εργάζονται παρά την θέλησή τους με μερική απασχόληση ή που έχουν αποσυρθεί από την αγορά εργασίας καθώς δεν βρίσκουν δουλειά, το ποσοστό, αναμφίβολα, θα ήταν πολύ μεγαλύτερο. Συνολικά τον Μάιο καταγράφονται 19.110.000 άνεργοι στην ευρωζώνη. Και ενώ υπάρχει τάση αποκλιμάκωσης της ανεργίας πανευρωπαϊκά, η Χώρα μας αναδεικνύεται αρνητικός «πρωταγωνιστής» στην Ε.Ε. με ποσοστό 22,5% και ακολουθεί η Ισπανία με 17,7%. Τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώνονται στην Τσεχία (3%) και την Γερμανία(3,9).

Ειδικότερα στην Ελλάδα, ο αριθμός των ανέργων τον Μάρτιο διαμορφώθηκε σε 1.068.000 άτομα. Στους νέους (κάτω των 25 ετών) η ανεργία εκτοξεύτηκε στο 46,6% τον Μάρτιο, ποσοστό-ρεκόρ στην Ε.Ε., όπου ο μέσος όρος ήταν στο 16,9%.

Όλοι αυτοί οι οποίοι οδήγησαν την Πατρίδα και τον Λαό στον δρόμο των συνεχόμενων Μνημονίων και έχουν φροντίσει ώστε η παραμονή τους σ’ αυτόν να έχει προοπτική δεκαετιών (τουλάχιστον μέχρι το 2060), έχουν το θράσος να θεωρούν ως μονόδρομο την… ανάπτυξη της Χώρας μέσα από την εθνοκτόνο μνημονιακή πολιτική. Και παρά το ότι κάθε στοιχείο που έρχεται στο φως της δημοσιότητας δείχνει το μέγεθος της καταστροφικής φύσης των Μνημονίων, ο σεβασμός στα αποτελέσματά τους αποτελεί κοινή πεποίθηση για όλο το φάσμα του «συνταγματικού τόξου».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nea-arnhtikh-paneurwpaikh-prwtia-ths-elladas-sthn-anergia#ixzz4lsu0NlRK

Exit mobile version