Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ακόμα περισσότερα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης – Τα χρήματα αμέσως μετά επιστρέφουν στους διεθνείς τοκογλύφους

Ακόμα περισσότερα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης - Τα χρήματα αμέσως μετά επιστρέφουν στους διεθνείς τοκογλύφους

Μπορεί να υπέγραψαν τα πάντα χωρίς ουσιαστικά να πετύχουν κανέναν από τους στόχους που προπαγάνδιζαν ότι θα επιδιώξουν, όπως η ρύθμιση του χρέους, όμως η κατρακύλα δεν σταματά σε αυτό το σημείο.

Αρχικά η δόση καθυστερούσε να εκταμιευτεί γιατί απαιτούσαν οι δανειστές την αθώωση των στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ, που κατηγορούνταν για υπεξαίρεση. Παρά την νομική διευθέτηση του ζητήματος από την κυβέρνηση η υπεξαίρεση δεν γινόταν να παραγραφεί και έτσι απαιτήθηκε η παρέμβαση ενός γνωστού δικαστή, με συμμετοχή στην σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να ξεπεραστεί το νομικό αδιέξοδο.

Τελικά, ούτε αυτή η προκλητική αθώωση αρκεί και έτσι η δόση δεν εκταμιεύεται ακόμα. Τα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά είναι:

  1. Η λειτουργία των καταστημάτων της Κυριακές σε τουριστικές περιοχές καθ όλη την διάρκεια της τουριστικής περιόδου η οποία επεκτάθηκε στους πέντε μήνες.
  2. Η αποπληρωμή 800 εκ. ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ιδιώτες. Πρόκειται για χρήματα που παραδοσιακά παρακρατούν οι κυβερνήσεις για να παρουσιάζουν «πρωτογενή πλεονάσματα»
  3. Η παράκαμψη της Δικαιοσύνης στο ζήτημα της «συνταγματικότητας» των μνημονιακών νόμων. Συγκεκριμένα, το ΔΝΤ απαιτεί τη νομική γνώμη που να επιβεβαιώνει ότι η περικοπή των συντάξεων που έχει ψηφιστεί για το 2019 είναι σύμφωνη με το ελληνικό Σύνταγμα.
  4. Άνοιγμα επαγγελμάτων
  5. Έναρξη λειτουργίας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων
  6. Να υπάρξουν διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση κορόιδεψε τους συμβασιούχους στην καθαριότητα και ότι δεν θα υπάρξουν προσλήψεις

Και το αστείο της όλης υποθέσεως είναι ότι αφότου κάνει όλα αυτά ο Τσίπρας, θα παραλάβει 7,7 δισ. ευρώ, τα οποία θα τα δώσει απευθείας πίσω στους τοκογλύφους. Κυβέρνηση τσίρκο, δηλαδή.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/akoma-perissotera-proapaitoumena-gia-thn-ektamieush-ths-doshs-ta-chrhmata-a#ixzz4lsukizgh

Exit mobile version