Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα»: Γιατί η Χρυσή Αυγή δεν είναι το «ΚΚΕ της Δεξιάς»

Κάποιοι λένε και γράφουν ότι «η Χρυσή Αυγή είναι το ΚΚΕ της Δεξιάς». Εννοώντας μ’ αυτό τους τον ισχυρισμό ότι όπως το ΚΚΕ, έτσι και η Χρυσή Αυγή -αν και ιδεολογικά αντίθετη με το κόμμα του Περισσού- επέλεξε να το μιμηθεί, αυτοπεριοριζόμενη στο άλλο «άκρο» του πολιτικού κοινοβουλευτικού συστήματος και μην θέλοντας να αυξήσει τις δυνάμεις και να ενισχύσει τα ποσοστά της.  Με δύο λόγια, αυτοί όλοι υπονοούν ότι, όπως ακριβώς το σταλινικό απολίθωμα, έτσι και η Χρυσή Αυγή δεν θέλει στην πραγματικότητα να κυβερνήσει και να αναλάβει ευθύνες, παρά προτιμά να βρίσκεται στην «αιώνια» (και ανεύθυνη) αντιπολίτευση…

Είναι όμως πράγματι έτσι; Έχει η κατάσταση όπως την περιγράφουν  οι εν λόγω επικριτές της Χρυσής Αυγής; Εμείς απαντούμε, όπως πάντοτε με επιχειρήματα όχι με αοριστολογίες, ούτε με προσωπικές εμπάθειες (διότι προέχει η σωτηρία της πατρίδος). Το ΚΚΕ ακολούθησε μια αντίστροφη πορεία από αυτή της Χρυσής Αυγής. Εκφράζει το παρελθόν, ενώ η Χρυσή Αυγή είναι το μέλλον. Το ΚΚΕ ιδρύθηκε πριν από έναν και πλέον αιώνα, ιστορικά είναι ξεπερασμένο.

Χωρίς ίχνος επαναστατικότητας μέσα του, επικαλείται στα λόγια και μόνο τη «ρήξη και την ανατροπή». Αντίθετα, η Χρυσή Αυγή είναι ένα εντελώς νέο κίνημα, με κυρίαρχη την ελληνική νεολαία στους κόλπους της. Ακόμη και όρους πολιτικής ανθρωπολογίας αν το δούμε, έχει τον χρόνο με το μέρος της, αφού εκφράζει τις νεώτερες ηλικίες, αντίθετα από τη «γερουσία» του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ νομιμοποιήθηκε το 1974, έπειτα από 27 χρόνια ευρισκόμενο εκτός νόμου. Έκτοτε είναι ο ΣΤΥΛΟΒΑΤΗΣ του συστήματος, ο ΒΑΣΤΑΖΟΣ του καθεστώτος! Το είδαμε αυτό σε διάφορες φάσεις, κρίσιμες για τη σταθερότητα του κατεστημένου. Π.Χ. το 1989 στήριξε δύο φορές το καταρρέον σύστημα, την πρώτη με την κυβέρνηση Τζαννετάκη (μαζί με τη ΝΔ) και τη δεύτερη με την κυβέρνηση Ζολώτα (μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ).

Αλλά και το 2011, όταν ο ένοχος κοινοβουλευτισμός της Μεταπολίτευσης πέθαινε, τα «κόκκινα τάγματα» του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ ήταν που υπερασπίστηκαν το κοινοβούλιο από πιθανή έφοδο των Ελλήνων στον «ναό της δημοκρατίας»… Ακόμη και τώρα, που διαμορφώθηκε το περίφημο «συνταγματικό τόξο» μετά από έμπνευση του Ευάγγελου Βενιζέλου (ή Τούρκογλου), το ΚΚΕ σιωπηρά -χωρίς δηλ. «τυμπανοκρουσίες»- ανήκει σ’ αυτό ολόψυχα!

Αντίθετα και πάλι απ΄ την Χρυσή Αυγή, η οποία είναι σταθερά εκτός «συνταγματικού τόξου», άρα δεν εντάχθηκε στο κατεστημένο. Το ΚΚΕ απολαμβάνει ΟΛΑ τα προνόμια της «δημοκρατίας» της Μεταπολίτευσης, ενώ η Χρυσή Αυγή όχι. Το ΚΚΕ λοιπόν δοκιμάστηκε έμπρακτα, επί 43 συναπτά έτη φάνηκε ότι ανήκει στο σύστημα που δήθεν «πολεμά». Ενώ η Χρυσή Αυγή, ως νέο κίνημα, έχει μπροστά της πολύ μέλλον, ακόμη και να αυξήσει προοδευτικά τις δυνάμεις της και να συμμετέχει εν δυνάμει σε μελλοντική πατριωτική κυβέρνηση της χώρας!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/efhmerida-eleutherh-wra-giati-h-chrush-augh-den-einai-to-kke-ths-dejias#ixzz4mH9Y3fhM

Exit mobile version