Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι ιρακινές δυνάμεις απελευθέρωσαν την Μοσούλη – Πέφτουν στον ποταμό Τίγρη για να γλυτώσουν οι τζιχαντιστές

Τη «νίκη» κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ αλ-Αμπάντι, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

«Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων και πρωθυπουργός Χάιντερ αλ-Αμπάντι έφτασε στην απελευθερωμένη πόλη της Μοσούλης και συνεχάρη τους ηρωικούς μαχητές,, αλλά και τους πολίτες του Ιράκ για την μεγάλη νίκη» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ειδική μονάδα των στρατιωτικών δυνάμεων του Ιράκ, έφτασε στην όχθη του ποταμού Τίγρη, ενώ οι τζιχαντιστές που είχαν εγκλωβιστεί στην πόλη έπεφταν στον ποταμό Τίγρη προκειμένου να γλιτώσουν.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την έναρξη της πτώσης του τελευταίου θύλακα άμυνας των τζιχαντιστών. «Δυνάμεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν υψώσει τη σημαία του Ιράκ στην όχθη του ποταμού Τίγρη, στην παλιά πόλη της Μοσούλης», μετέδωσε τηλεοπτικός σταθμός του Ιράκ.

Οι τζιχαντιστές που βρίσκονται ακόμη στη Μοσούλη έχουν “απελπιστεί” και πολεμούν μέχρι θανάτου σε μια μικρή περίμετρο δύο (οικοδομικών) τετραγώνων στην καρδιά της παλιάς πόλης, κοντά στον ποταμό Τίγρη, σύμφωνα με τον στρατηγό Σοφτζ.

Ορισμένοι προσποιούνται ότι είναι νεκροί, φορούν γιλέκα γεμάτα εκρηκτικά και ανατινάζονται καθώς πλησιάζουν οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας και άλλοι ξυρίζουν τα γένια τους, αλλάζουν ρούχα και αναμιγνύονται μέσα στο κύμα των προσφύγων. Γυναίκες που πολεμούν στις τάξεις του ISIS ανατινάχθηκαν ανάμεσα σε πλήθη εκτοπισμένων αμάχων.

Δεκάδες ιρακινοί στρατιώτες πάντως γιόρτασαν το Σάββατο ανάμεσα στα ερείπια στις όχθες του ποταμού Τίγρη χωρίς να περιμένουν την επίσημη ανακοίνωση της νίκης, μερικοί χόρευαν με μουσική που ακουγόταν από ένα φορτηγό και πυροβολούσαν στον αέρα, σύμφωνα με ανταποκριτή του Reuters.

Βίντεο

Φωτογραφίες 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apeleutherwthhke-h-mosoulh-apo-tis-irakines-dunameis-epeftan-ston-potamo-ti#ixzz4mMjLQYv2

Exit mobile version