Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μνημονιακή κατάρρευση της Υγείας: Νοσοκομεία «φούρνοι» – Ανάπηρα παιδιά για λίγα ευρώ – Ανοχύρωτα υγειονομικώς νησιά

Μνημονιακή κατάρρευση της Υγείας: Νοσοκομεία «φούρνοι» - Ανάπηρα παιδιά για λίγα ευρώ - Ανοχύρωτα υγειονομικώς νησιά

Καθημερινά οι καταγγελίες ιατρικών φορέων αλλά και πολιτών που φτάνουν στους ιατρούς του Ελληνισμού είναι πάμπολλες. Με λύπη αλλά και αγανάκτηση βλέπουμε το κατάντημα του τομέα της υγείας στην χώρα μας. Τώρα που διαβάζετε το παρών άρθρο, με θερμοκρασίες κοντά και άνω των 40ºC, πολλά νοσοκομεία στην Ελλάδα δεν διαθέτουν κλιματισμό. Είτε γιατί δεν υπάρχουν εγκατεστημένα κλιματιστικά στους θαλάμους νοσηλείας (ενώ σχεδόν πάντα οι διοικητικές υπηρεσίες διαθέτουν), είτε γιατί έχουν χαλάσει τα μηχανήματα και τα (κατά τον κ. Πολάκη πλεονάζοντα χρημάτων) ταμεία των νοσοκομείων δεν διαθέτουν κονδύλια για τέτοιες επισκευές.

Κάποιοι θάλαμοι έχουν εν λειτουργία κλιματιστικά, μόνο που υπολειτουργούν και είναι ασυντήρητα, με τους όποιους υγειονομικούς κινδύνους κρύβει αυτό (νόσος των λεγεωνάριων, από το μικρόβιο legionella που ζει σε πλημμελώς συντηρημένα κλιματιστικά). Οι καταγγελίες αφορούν πολλά νοσοκομεία πανελλαδικώς όπως: ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ- ΠΓΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ- ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ- ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ- ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ- ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ- ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ- ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ- ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ- Π.Γ.Ν ΡΙΟΥ- ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ- ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

Σε άλλους τομείς, η αδυναμία αγοράς του απαραίτητου χειρουργικού υλικού οδηγεί σε αναβολές των προγραμματισμένων χειρουργείων.Τελευταία θύματα του μνημονίου είναι παιδάκια, άρρωστα παιδάκια με σοβαρά ορθοπεδικά προβλήματα. Όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία στο Παίδων Πεντέλης αναβλήθηκαν για το επόμενο έτος! Μιλάμε για επεμβάσεις ορθοπεδικές σε παιδιά με σοβαρές παθήσεις της σπονδυλικής στήλης που οδηγούν, αν δεν γίνουν, σε  κινητική αναπηρία τον μικρό ασθενή. Αναπηρία για το υπόλοιπο της ζωής του! Μας κατήγγειλαν ότι οι άτυχοι ασθενείς είναι 12. Ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου είναι μόλις 3 εκατομμύρια ευρώ για το 2017 ενώ στην ορθοπεδική κλινική αντιστοιχούν μόνο 60.000 ευρώ για όλο το έτος. Κάθε επέμβαση απαιτεί υλικά από 5.000 μέχρι 10.000 ευρώ. Όσοι τυχεροί, χειρουργήθηκαν. 

Από το νέο έτος πάλι, και φυσικά με τον ίδιο αν όχι χειρότερο προϋπολογισμό ίσως η επέμβαση σε κάποια παιδιά πάει για το 2019. Μιλάμε για έγκλημα! Λόγω έλλειψης 10.000 ευρώ ένας ανήλικος ασθενής με σοβαρή σκολίωση της σπονδυλικής στήλης, μπορεί να οδηγηθεί σε εγκεφαλική παράλυση και άλλα νευρολογικά νοσήματα. ΕΛΕOΣ! Τελειώνουμε την περιγραφή της τραγικότητας της κατάστασης αναφέροντας την κατάντια των υγειονομικών υπηρεσιών στα νησιά. Καμαρώνουν ότι φέτος θα έχουμε εκατομμύρια τουρίστες, τα νησιά μας θα “πνιγούν” από αυτούς… Αν ήξεραν οι επισκέπτες των νησιών αν χρειαστούν να κάνουν χρήση των Ελληνικών υπηρεσιών υγείας τι θα αντιμετώπιζαν, αμφιβάλλω αν θα έρχονταν.

Αυτά τα βιώνω ο ίδιος σε νησί του Αιγαίου που επισκέπτομαι επαγγελματικώς δις τον μήνα. Ανοχύρωτα τα νησιά μας καταγγέλλουν οι ιατροί και οι κάτοικοί τους. Ιατροί ελάχιστοι, ούτε αγροτικούς τώρα δεν βρίσκεις. Κάλυψη νοσηλευτική μετά τις 13:00-14:00 δεν υπάρχει, ακόμα και σε νησιά με πληθώρα νοσηλευτών, λόγω μη ύπαρξης κυκλικού ωραρίου. Συνήθως ο οδηγός του ασθενοφόρου εκτελεί χρέη νοσηλευτή. Αν υπάρχει και αυτός. Σε αρκετά νησιά χρέη του οδηγού αναλαμβάνει ο δήμαρχος, ο αστυνόμος, ενίοτε ο ιερέας, καμιά φορά ο συγγενής του αρρώστου.

Βάλτε σε αυτό το μπάχαλο τα μελτέμια που κάνουν επικίνδυνες τις αερομεταφορές των ασθενών από τα νησιά αλλά και το κόστος αυτών που είναι πολλαπλάσιο από ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη και απασχολούν ένα μεγάλο μέρος του δυναμικού της Πολεμικής Αεροπορίας. Είμαι σίγουρος ότι διαβάζοντας αυτά η οργή σας ξεχειλίζει. Σας εύχομαι να μην χρειαστεί φέτος το καλοκαίρι να ζητήσετε βοήθεια από το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Προς γνώση και συμμόρφωση αυτών που ακόμα πιστεύουν ότι τα μνημονιακά κόμματα και τα μνημόνια θα φέρουν καλύτερες μέρες στον Έλληνα. Το μοναδικό φάρμακο στο πρόβλημά μας είναι ο Εθνικισμός και η τοποθέτηση από εμάς του ατομικού συμφέροντος κάτω από το Εθνικό.

Παναγιώτης Κελεπούρης, Καρδιολόγος
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ (Α.Φ. 207)

Εκλογές Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών 2017

Καλούνται οι Ιατροί της Αθήνας, οι Ιατροί του Ελληνισμού να δηλώσουν συμμετοχή στο ψηφοδέλτιό μας.
Πληροφορίες στο τηλ.: 6974 113 098 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mnhmoniakh-katarreush-ths-ugeias-nosokomeia-fournoi-anaphra-paidia-gia-liga#ixzz4mQxs9EL8

Exit mobile version