Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Παραδοχή του Δραγασάκη: Οι δανειστές αλλάζουν τους κανόνες όπως αυτοί επιθυμούν

Παραδοχή του Δραγασάκη: Οι δανειστές αλλάζουν τους κανόνες όπως αυτοί επιθυμούν

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα (και) η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φροντίζει να αποδεικνύει ότι οι διεθνείς τοκογλύφοι είναι αυτοί οι οποίοι ορίζουν «τους κανόνες του παιχνιδιού» και οι συγκυβερνώντες απλώς υπακούν.

Αυτή την φορά, ήταν η σειρά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος σε δηλώσεις του παραδέχθηκε ότι οι δανειστές έχουν ακόμα τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε ό,τι αφορά το ελληνικό πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, ο Δραγασάκης υποστήριξε ότι οι εταίροι ενεργούν πρωτίστως ως δανειστές και με δεδομένη την έλλειψη διεθνούς δικαίου που να κατοχυρώνει τα δικαιώματα του κράτους-οφειλέτη, ισχύει μόνο το δίκαιο του ισχυρού. Προσθέτοντας, ότι έτσι οι δανειστές μπορούν κατά βούληση να τροποποιούν την ατζέντα και τους κανόνες!

Ξεκάθαρη παραδοχή, δηλαδή, από έναν εκ των πλέον κορυφαίων θεσμικών παραγόντων της «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης, ότι οι διεθνείς τοκογλύφοι έχουν απόλυτα κυριαρχικό δικαίωμα στις αποφάσεις που αφορούν το παρόν και το μέλλον της Πατρίδας και του Λαού, ενώ οι εγχώριοι εντολοδόχοι τους απλώς αποδέχονται όλες τις αποφάσεις.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/paradochh-tou-dragasakh-oi-daneistes-allazoun-tous-kanones-opws-autoi-epith#ixzz4mVMi8U39

Exit mobile version