Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέα βεβήλωση Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Βόρειο Ήπειρο

Νέα βεβήλωση Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Βόρειο Ήπειρο

Το παράδειγμα του Ερτογάν, ο οποίος θέλει να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε ισλαμικό τέμενος, βάζοντας τους μουεζίνηδες να εκφωνούν εκεί μουσουλμανικές προσευχές, ακολουθεί ο Ράμα της Αλβανίας.

Όταν δεν ισοπεδώνει με μπουλντόζες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες της Βορείου Ηπείρου ακολουθεί άλλες μεθόδους. Μετά τις επιδείξεις μόδας σε Εκκλησία, τώρα έχουμε την μαζική τηλεοπτική αναμετάδοση «βίντεο κλιπ» τραγουδίστριας τζαζ που έχει γυριστεί στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Βλαχέρνας στο Βεράτιο. Την συγκεκριμένη Εκκλησία το αλβανικό καθεστώς έχει καταστήσει μουσείο και νομίζει ότι αυτό της δίδει το δικαίωμα να την χρησιμοποιεί κατά το δοκούν, παραβλέποντας τον θρησκευτικό χαρακτήρα του κτιρίου.

Το βίντεο κλιπ της τραγουδίστριας Έντα Ζάρι αναμεταδίδεται ως διαφημιστικό για το φεστιβάλ τζαζ που θα γίνει στο κάστρο του Παλέρμο στη Χιμάρα. Όμως όσοι γνωρίζουν την Εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, εύκολα την αναγνωρίζουν.

Μπορεί ο κομμουνισμός να έπεσε στην Αλβανία και οι Εκκλησίες να μην μετατρέπονται πλέον σε στάβλους, γυμναστήρια και αποθήκες, αλλά οι βεβηλώσεις τους συνεχίζονται με διαφορετικό τρόπο στο σημερινό καθεστώς διακυβέρνησης της συγκεκριμένης χώρας. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας είναι παντελώς αδιάφορο, για μία ακόμα φορά, στη νέα αλβανική πρόκληση εναντίον της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας στην Βόρειο Ήπειρο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nea-bebhlwsh-ellhnikhs-orthodojhs-ekklhsias-sthn-boreio-hpeiro#ixzz4mciY17AR

Exit mobile version