Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Επιστολή συμμόρφωσης προς το ΔΝΤ απέστειλε η κυβέρνηση – Λίστα με τα όσα συντόμως θα νομοθετήσουν

Επιστολή συμμόρφωσης προς το ΔΝΤ απέστειλε η κυβέρνηση – Λίστα με τα όσα συντόμως θα νομοθετήσουν

Λίστα όπου αναγνωρίζονται οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης στάλθηκε προς το ΔΝΤ και δημοσίευσε η εφημερίδα «Καθημερινή». Εκεί αναφέρονται τα όσα συντόμως θα νομοθετήσει η κυβέρνηση ενάντια στους Έλληνες πολίτες, στα πλαίσια της συμμορφώσεώς της προς τους διεθνείς τοκογλύφους.

Ας δούμε κάποιες από τις δεσμεύσεις που υπέγραψε το «καλό παιδί» των διεθνών τοκογλύφων, η κυβέρνηση:

  1. Να υιοθετήσει νομοθεσία, έως τον Σεπτέμβριο, με την οποία θα τίθεται ανώτατο όριο στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου για το 2017 και το 2018 και θα διασφαλίζεται πως όποιες συμβάσεις μετατραπούν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου με δικαστικές αποφάσεις δεν θα επηρεάζουν τους στόχους του μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2018-2021. Δηλαδή υπέγραψε και επισήμως ότι έλεγε ψέμματα στις δεσμεύσεις της προς τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των Δήμων
  2. Να ολοκληρώσει τον επανυπολογισμό των συντάξεων (Δεκέμβριος 2017). Όπου «επανυπολογισμός» σημαίνει βεβαίως νέες μειώσεις συντάξεων
  3. Έως τον Σεπτέμβριο να υιοθετηθούν αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, που θα προβλέπουν ότι προκειμένου να υπάρχει απαρτία για να αποφασιστεί απεργία θα πρέπει να συμμετέχει το 50% των εργαζομένων που εκπροσωπούνται στα σωματεία. Θα καεί το πελεκούδι στην επόμενη συνεδρίαση των οργάνων του Σύριζα, αν και προφανώς η δέσμευση θα μείνει στα χαρτιά για πολύ καιρό.
  4. Να ολοκληρώσει την εφαρμογή των συστάσεων του ΟΟΣΑ για την απελευθέρωση των αγορών (toolkit III).
  5. Να νομοθετήσει την άρση των περιορισμών (γεωγραφικών, τιμολόγησης, εγκατάστασης κ.λπ.) σε σημαντικά επαγγέλματα, όπως παροχής υγείας, νομικών υπηρεσιών κ.ά. Πρόκειται με απλά λόγια για την ταφόπλακα σε πολλά επαγγέλματα, όπως του φαρμακοποιού, αφού έτσι θα μπορέσουν οι πολυεθνικές να τους συντρίψουν ανταγωνιστικά, κάνοντας άρση των γεωγραφικών περιορισμών.
  6. Να θέσει σε πλήρη εφαρμογή το σύστημα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για δανειολήπτες που δεν εξυπηρετούν τα δάνειά τους.

Επιπλέον αυτών, η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι εφόσον υπάρξει η οποιαδήποτε απόκλιση από τους στόχους θα παρθούν περαιτέρω «διορθωτικά» μέτρα, γεγονός που θα αποφασίζεται μετά από ανά εξάμηνο αξιολόγηση.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/epistolh-summorfwshs-pros-to-dnt-apesteile-h-kubernhsh-lista-me-ta-osa-sunt#ixzz4mdJ9nEsl

Exit mobile version