Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής, οι ευθύνες του ΕΣΡ και οι κραυγές των συριζαίων

Ο αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής, οι ευθύνες του ΕΣΡ και οι κραυγές των συριζαίων

Δεν προλαβαίνει να υπάρξει κίνηση των παρακρατικών που δεν θα λάβει όλα τα εφόδια από το κράτος και από πίσω οι κυβερνητικοί βουλευτές (οι αντεξουσιαστές στην εξουσία που έλεγε και ο σύντροφος ΓΑΠ) να γαβγίζουν με ερωτήσεις και παρεμβάσεις.

Διεξαγόταν, λοιπόν, τις τελευταίες ημέρες συνάντηση παρακρατικών στο πάρκο Γουδή με προσωπείο «αντιρατσιστικού φεστιβάλ». Επί αυτής της συνάξεως απαίτησαν, μάλιστα, να προβληθεί από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και δωρεάν διαφημιστικό του, με την πρόφαση ότι πρόκειται περί «κοινωνικού μηνύματος».

Ο σκοπός που θέλανε να διαφημιστούνε είναι ότι το «φεστιβάλ» είχε εισιτήριο και προφανώς θέλανε να αυξήσουν τα κέρδη τους για να χρηματοδοτήσουν μελλοντικούς… επαναστατικούς σκοπούς. Ασχέτως των σκοπών, η ύπαρξη εισιτηρίου και συνεπώς κέρδους για τους «διοργανωτές» κατέστησε απαγορευτική την θετική εισήγηση του ΕΣΡ και έτσι οι τρόφιμοι των ΜΚΟ κλήθηκαν να πληρώσουν διαφημιστικό αντίτιμο, γεγονός που προφανώς δημιουργούσε προβλήματα ελέω παρουσίας καβουριών στην τσέπη τους.

Αμέσως μετά, 38 βουλευτές του Σύριζα κατέθεσαν επιστολή, που διέρρευσαν στον τύπο, προκειμένου να εγκαλέσουν το ΕΣΡ που δεν χαρακτήρισε ως «κοινωνικό μήνυμα» την διαφήμιση μίας κερδοσκοπικής συναυλίας, προκειμένου να κονομήσουν ακόμα περισσότερα οι «κοινωνικοί αγωνιστές» των ΜΚΟ.

Στην επιστολή τους αυτή, οι βουλευτές του Σύριζα, πέρα από το να υπερασπίζονται την δωρεάν διαφήμιση μίας καθαρά εμπορικής ενέργειας παρακρατικών, μέμφονται το ΕΣΡ επειδή επιδεικνύει «ακινησία μπροστά στην επανειλημμένη προβολή της “δράσης” και των “θέσεων” μελών της ναζιστικής-εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, πολλαπλά κρούσματα των οποίων βλέπουμε σε διάφορα τηλεοπτικά μέσα».

Το ΕΣΡ σε αυτή την πρόκληση των βουλευτών του Σύριζα απάντησε ότι «το ΕΣΡ ως θεσμικό όργανο- και με βάση κυρίως το άρθρο 5 παρ. 2 του Συντάγματος- δεν δικαιούται να διακρίνει τα κόμματα ή οποιονδήποτε άλλο με βάση τις πολιτικές τους θέσεις και την πολιτική τους δραστηριότητα».

Δεν θα έχουν ακούσει στον Σύριζα ότι έχει στηθεί ολόκληρη επιτροπή λογοκρισίας από την ΕΡΤ και ότι επιπλέον οι συριζοπατέρες της ΠΟΣΠΕΡΤ κάνουν «στάση εργασίας» (όσο μπορούν να κάνουν στάση εργασίας οι άεργοι) προκειμένου να μην προβάλλονται οι θέσεις της Χρυσής Αυγής.

Επιπλέον, παρακάτω στην απάντησή του το ΕΣΡ θυμίζει την οδηγία του που λέει ότι «κανένας σταθμός, ωστόσο, δεν υποχρεούται, ουδέ καν δικαιούται να μεταδίδει στα ίδια πλαίσια (πληροφοριών και ειδήσεων) λόγους ή εικόνες ή συμπεριφορές εν γένει Κομμάτων ή οποιωνδήποτε άλλων, που συνιστούν ή εμπεριέχουν ή επιδοκιμάζουν αξιόποινες πράξεις, ήτοι εμπίπτουν στο «πραγματικό» διατάξεων είτε του ποινικού κώδικα είτε ειδικών ποινικών νόμων που προβλέπουν και τιμωρούν τις οικείες συμπεριφορές ως αξιόποινες πράξεις».

Εμείς, απλώς να θυμίσουμε, ξεσκεπάζοντας τους υποκριτές, ότι ουδέποτε έχει υπάρξει κατηγορία ότι υπήρξε αξιόποινη πράξη ή εγκωμιασμός αξιόποινης πράξης σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής. Και την μία φορά που υπήρξε σχετική έρευνα για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου γελάγανε ακόμα και τα νομικά ερίφια και η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο.

Θυμίζουμε ότι η απόφαση της Δικαιοσύνης στην εν λόγω υπόθεση έγραφε: «Σε κάθε περίπτωση, ο λόγος που εκφώνησαν οι ανωτέρω, απηχεί τις απόψεις του λαϊκού και εθνικιστικού με δομές, αρχές και θέσεις, κινήματος της «Χρυσής Αυγής» και αφορούσε τόσο πολιτικά θέματα όσο και έτερα ζητήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, όπως η εγκληματικότητα, εργασιακά κτλ, συσχετιζόμενα όλα αυτά με το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης.

Εξάλλου, ουδείς από τους ομιλητές της δημόσιας αυτής συγκέντρωσης με το λόγο του απηύθυνε στο κοινό, προκάλεσε η διήγειρε σε έκνομες πράξεις ή ενέργειες για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης και ορισμένοι εξ αυτών κάνουν λόγο για υιοθέτηση νόμιμων μεθόδων για την πάταξή του.»

Μετά από αυτό, όπως καταλαβαίνει κανείς, είναι προφανές ότι τόσο ο Τσακνής, όσο και οι άεργοι εργατοπατέρες της ΠΟΣΠΕΡΤ, αλλά ΚΑΙ το ΕΣΡ είναι απλοί λογοκριτές προς επίτευξη πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-apokleismos-ths-chrushs-aughs-oi-euthunes-tou-esr-kai-oi-krauges-twn-suri#ixzz4mjczfQ2Y

Exit mobile version