Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Την Λευτεριά δεν θα την χαρίσουν οι ΟΗΕΔΕΣ!

Την Λευτεριά δεν θα την χαρίσουν οι ΟΗΕΔΕΣ!

Γράφει ο Ευάγγελος Καρακώστας 

Οι συνομιλίες της Ελβετίας για το Κυπριακό έλαβαν τέλος υπ’ ευθύνη της Τουρκίας, όχι όμως και οι φρούδες ελπίδες που τεχνηέντως καλλιεργούν στον Ελληνικό Λαό οι υπεύθυνοι της δυστυχίας του, γεγονός το οποίο περίτρανα κατεδείχθη στην συζήτηση στην βουλή, την Τρίτη 11 Ιουλίου.

Από την μία πλευρά η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού και του υπουργού των Εξωτερικών, πανηγύριζε διότι όπως υποστηρίζει αποδείχθηκε στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας πως υπεύθυνη για το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων είναι η Τουρκία. Στην άλλη πλευρά τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία επέρριψαν επίσης την ευθύνη του αδιεξόδου στην Άγκυρα, εντούτοις επισήμαναν με στόμφο την ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών με στόχο «μια βιώσιμη λύση για τις δυο κοινότητες, ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή». Παρά τις εγχώριες θριαμβολογίες εντούτοις, δεν διαπιστώνεται σε διεθνές επίπεδο καμία διάθεση καταδίκης της τουρκικής διπλωματικής τακτικής και προπαντός, διεθνής πίεση για τουρκικές υποχωρήσεις σε σειρά θεμάτων προκειμένου να επέλθει συμβιβασμός. Αυτό ακριβώς το στοιχείο, είναι και το πλέον ανησυχητικό.

Από τις τεχνητές δάφνες ενός ψευδεπίγραφου και κίβδηλου «θριάμβου», αναδύεται ο μείζων κίνδυνος μιας επαίσχυντης συμφωνίας, η οποία θα έλθει να χρυσώσει το χάπι της -κατά Αμερικανούς και Βρετανούς- «ιστορικής ευκαιρίας» για λύση του Κυπριακού. Διότι η πραγματικότης είναι πως η Τουρκία δεν ηττήθηκε, αλλά υποχώρησε και μάλιστα δίχως το παραμικρό κόστος.

Δημιουργείται κατά τον τρόπο αυτό η εικόνα στην ελληνική κοινή γνώμη περί ορθότητας και εθνικής ωφέλειας της διαπραγματευτικής τακτικής του Προέδρου της Κύπρου Αναστασιάδη, ο οποίος στην πράξη είναι ο πρώτος πρόεδρος κυρίαρχου κράτους που υποβιβάζει εαυτόν σε… κοινοτάρχη! Διότι είτε το θέλουμε είτε όχι, με αυτόν τον τίτλο συμμετείχε στις συνομιλίες της Ελβετίας, στις οποίες (με την συνέργεια της ελληνικής κυβέρνησης και του «δημοκρατικού» τόξου) πρότεινε…

Διαβάστε την συνέχεια στο antepithesi.gr 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/thn-leuteria-den-tha-thn-charisoun-oi-ohedes#ixzz4mobLxmdK

Exit mobile version