Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Άμεση η ανάγκη ανακήρυξης της Ελληνικής ΑΟΖ μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην Κύπρο

Άμεση η ανάγκη ανακήρυξης της Ελληνικής ΑΟΖ μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην Κύπρο

Η έλευση των πετρελαϊκών κολοσσών στην Κύπρο αλλά και στην Ελλάδα με την προστασία αμερικανών και γάλλων δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για την νόμιμη κατοχύρωση των Ελληνικών υδρογονανθράκων στην δικαιοδοσία της Ελλάδος στο Ιόνιο, το Λιβυκό και το Αιγαίο Πέλαγος αλλά και ως την ανατολική Μεσόγειο που συναντώνται το όριο της Ελληνικής με την ήδη υπάρχουσα Κυπριακή ΑΟΖ.

Η μακροχρόνια ηττοπαθής πολιτική της μεταπολίτευσης στην Ελλάδα απέναντι στην αδιάλλακτη επιθετική επεκτατική πολιτική της Τουρκίας έχει προσδώσει μόνο διπλωματικές ήττες στην εξωτερική πολιτική και δυστυχώς σήμερα προαλείφει και σοβαρούς κίνδυνους εσωτερικής ασφάλειας στην Θράκη με την δράση τούρκων πρακτόρων και στα νησιά του Αιγαίου Πελάγους με την άκρατη λαθρομετανάστευση.

Η σημερινή κατάσταση που βρίσκεται η Πατρίδα μας είναι άμεσο αποτέλεσμα της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής των κλεπτοκρατικών κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, του Σύριζα και των ΑΝΕΛ. Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι το ΠΑΣΟΚ μαζί με την Νέα Δημοκρατία και σήμερα η φυσική εξέλιξη τους που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ για την χάραξη μιας σωστής εξωτερικής πολιτικής που να διαφυλάσσει την ειρήνη και την ασφάλεια στις νευραλγικές ακριτικές περιοχές της Ελλάδος, δηλαδή ιδιαίτερα στην Ήπειρο, στην Θράκη και στα νησιά του Αιγαίου Πελάγους.

Το πλήθος των παραβιάσεων για εξαιρετικά μεγάλο χρονικό διάστημα του Ελληνικού FIR από την τουρκία έχει αντιμετωπιστεί δειλά από όλα τα κόμματα της μεταπολίτευσης με σοβαρό κόστος σε Έλληνες ήρωες πιλότους που έδωσαν την ζωή τους για την προάσπιση της Ελληνικής Εθνικής Κυριαρχίας. Επιπροσθέτως η αδικαιολόγητη επιμονή των πολιτικών στα 6 ναυτικά μίλια για τα Ελληνικά χωρικά ύδατα επέτρεπε στους τούρκους να βολτάρουν ακόμη και ως την Εύβοια.

Όμως με την πρόσφατα εξελισσόμενη πλήρη διάσταση των τουρκικών από τα αμερικανικά συμφέροντα για τους υδρογονάνθρακες της Κύπρου η θαλάσσια γεωπολιτική σκακιέρα σε όλη την Μεσόγειο αλλάζει ριζικά σε συσχετισμούς δυνάμεων και σε σύνθεση κέντρων εξουσίας.

Για παράδειγμα στις 12 Ιουλίου 2017 εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατακεραύνωνε τις απειλές του προέδρου-σουλτάνου Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Κύπρου και των εταιρειών που συνεργάζονται με την Κύπρο για έρευνες και γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Βέβαια, οι αμερικανοί δεν θα μπορούσαν να δυσαρεστήσουν οριστικά τους τούρκους και έτσι στην δήλωση αναφέρεται ότι οι πόροι των κυπριακών υδρογονανθράκων θα πρέπει να κατανεμηθούν “ακριβοδίκαια και μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης”.

Λοιπόν εάν οι αμερικανοί επιθυμούν μια ακριβοδίκαιη μοιρασιά τότε η Ελληνική πλευρά που είναι η νόμιμη στην Κύπρο θα πρέπει να πάρει όλα τα οφέλη και οι τούρκοι έποικοι που έχουν εμφυτευτεί βίαια από του τουρκικό στρατό θα πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα.

Επίσης θα πρέπει συνεχώς να τονίζονται και να καταδικάζονται τα στυγερά έγκληματα που διέπραξε σε βάρος της Κύπρου η τουρκία. Επιπροσθέτως ο τουρκικός στρατός θα πρέπει να αποχωρήσει άμεσα από το τμήμα της Κύπρου που σήμερα κατέχει παράνομα.

Σίγουρα το συμφέρον της Αμερικής σήμερα συμπορεύεται με το συμφέρον της Κύπρου. Ήδη νότια της Κύπρου, εξυπηρετώντας παράλληλα την αμερικανική πολιτική για την Συρία, βρίσκεται το αεροπλανοφόρο USS George W Βush μαζί φυσικά με τον στόλο προστασίας του, ενώ γύρω από την μεγαλόνησο, αλλά και σε απόσταση αναπνοής από τις ρωσικές βάσεις στην Ταρτούς και της Λαττάκειας, περιπολούν αμερικανικά προηγμένα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και ανθυποβρυχιακού πολέμου P-8A Poseidon.

Σήμερα είναι η καλύτερη στιγμή για την ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ αφού η προσωρινή αντίθεση των τουρκικών συμφερόντων με τα συμφέροντα των πολυεθνικών δημιουργεί ένα παράθυρο ευκαιρίας που δεν πρέπει να χαθεί. Οι ΗΠΑ συντόμως θα θυμηθούν τα σχέδιά τους για μία τουρκική περιφερειακή δύναμη και θα πιέζουν για συνδιαχείριση των υδρογονανθράκων. Εδώ περιλαμβάνουν αυτή την ιδέα στις τωρινές δηλώσεις τους, που αντικρούονται τα συμφέροντά τους με τα τουρκικά.

Είναι καιρός εφαρμογής του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου μαζί με την ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ που θα εφάπτεται της Κυπριακής. Βέβαια σήμερα στην Ελλάδα με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Μητσοτάκη η χάραξη μιας επωφελούς εξωτερικής πολιτικής για την Ελλάδα μοιάζει ως όνειρο θερινής νυκτός.

Μόνο με μια Εθνική Κυβέρνηση του Λαϊκού Σύνδεσμου Χρυσή Αυγή θα μπορέσει να αποκτήσει η Ελλάδα ένα έμπειρο κανάλι εξωτερικής πολιτικής που θα αφουγκράζεται τις διεθνείς εξελίξεις και θα πράττει άμεσα και αποτελεσματικά υπέρ των συμφερόντων της Ελλάδος.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/amesh-h-anagkh-anakhrujhs-ths-ellhnikhs-aoz-meta-tis-prosfates-ejelijeis-st#ixzz4mp76kkQL

Exit mobile version