Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Παραμένει η ένταση στην Κύπρο: Γαβγίζουν αλλά δεν δαγκώνουν οι τούρκοι – Συνεχείς βόλτες από τουρκικά πολεμικά πλοία

Παραμένει η ένταση στην Κύπρο: Γαβγίζουν αλλά δεν δαγκώνουν οι τούρκοι - Συνεχείς βόλτες από τουρκικά πολεμικά πλοία

Συνεχίζονται οι εργασίες του γεωτρύπανου στην κυπριακή ΑΟΖ και οι τούρκοι έχουν βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση, αφού ο συσχετισμός δυνάμεων στην περιοχή δεν τους επιτρέπουν να πράξουν τους γνωστούς κουτσαβακισμούς τους. Ολάκερη πολυεθνική εταιρεία έχει συμφέροντα στην περιοχή και έτσι συνοδεύεται από γαλλικά και αμερικανικά πολεμικά πλοία, οπότε οι τούρκοι δεν μπορούν να κάνουν τα γνωστά τους… τσαλίμια.

Αρχικά, βγάλανε το Barbaros βόλτα, το φέρανε και σε περιοχή κοντά στα οικόπεδα που θα διεξαχθούν οι έρευνες και τελικώς του έδωσαν εντολή να κινηθεί βόρεια, προς την Μαύρη Θάλασσα, ακολουθώντας πορεία παραλλήλως των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Παράλληλα, τα τουρκικά πολεμικά πλοία βρισκόντουσαν σε διαρκή κίνηση στην περιοχή, φέρνοντας συχνά την κατάσταση στα άκρα. Σε μία περίπτωση, τουρκική φρεγάτα πλησίασε πολύ κοντά στο γεωτρύπανο, προκαλώντας τις συνεχείς εκκλήσεις από την κυπριακή ακτοφυλακή να μην πλησιάσει περαιτέρω.

Οι τούρκοι γνωρίζοντας ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι ουσιαστικό, προσπαθούν να προκαλέσουν κάποιο ατύχημα. Διατηρούν την ένταση στα ύψη, ελπίζοντας σε ένα λάθος από την ελληνική πλευρά, ώστε να ρίξουν το φταίξιμο και να ισοφαρίσουν την παταγώδη αποτυχία τους στους τελευταίους γύρους της διαπραγματεύσεως για το Κυπριακό.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/paramenei-h-entash-sthn-kupro-gabgizoun-alla-den-dagkwnoun-oi-tourkoi-sunec#ixzz4mvQNJlqj

Exit mobile version