Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τα αποτελέσματα των Μνημονίων: Συνεχίζει να πλουτίζει η Γερμανία σε βάρος της Ελλάδος

 

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Deutsche Welle τα ιδιωτικά νοικοκυριά στη Γερμανία είναι συνολικά πιο πλούσια από ποτέ αφού η ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική που ασκεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καθοδηγείται πλήρως από τα συμφέροντα της Bundesbank στην Φρανκφούρτη. Για την ακρίβεια το Deutsche Welle εκτιμά την προσωπική περιουσία των Γερμανών, εκτός των ακινήτων, σε 5676 δις ευρώ!

Αναλυτικά σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2016 η χρηματική περιουσία των Γερμανών αυξήθηκε κατά 1,5%, ποσοστό που μεταφράζεται σε 84 δις ευρώ. Το Deutsche Welle εκτιμά ότι η κύρια αιτία για αυτήν την άνοδο είναι η ανθεκτική αγορά εργασίας και οι πραγματικές αυξήσεις των εργασιακών αμοιβών που επιτρέπουν σε πολλά άτομα να βάζουν περισσότερα χρήματα στην άκρη.

Φυσικά η σωστή εξήγηση είναι η μεγάλη πτώση των επιτοκίων δανεισμού της Γερμανίας που συμβαίνει λόγω της αφαίμαξης της Ελλάδας με τα απανωτά μνημόνια που υπογράφουν τα πειθήνια εγχώρια όργανα τους με αρχή την Νέα Δημοκρατία με το ΠΑΣΟΚ και σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.

Ενώ οι γερμανοί απολαμβάνουν συνολικά αποθέματα σε ασφάλειες, συνταξιοδοτικά προγράμματα και τραπεζικές καταθέσεις της τάξεως των 2136 δις ευρώ, στην Ελλάδα λεηλατήθηκαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, εκμηδενίστηκαν οι συντάξεις και επεβλήθησαν περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) με καταστροφικές συνέπειες για τις Ελληνικές επιχειρήσεις.

Συμπερασματικά η οικονομική καταστροφή της Ελλάδος δεν θα μπορούσε να είχε καν ξεκινήσει εάν δεν βρίσκονταν στην εξουσία το κλεπτοκρατικό τόξο της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Όλα αυτά τα κόμματα σφετερίστηκαν την θέληση για ευημερία του Ελληνικού Λαού υποσχόμενα προεκλογικά ότι θα έσχιζαν τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο, αλλά τελικά  ακολούθησαν μια πολύ διαφορετική πολιτική που ωφελούσε μόνο την διατήρηση τους στην εξουσία με κάθε οικονομικό και κοινωνικό κόστος προς τον Έλληνα πολίτη.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ta-apotelesmata-twn-mnhmoniwn-sunechizei-na-ploutizei-h-germania-se-baros-t#ixzz4mzO77DbC

Exit mobile version