Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέες μνημονιακές περικοπές και χαράτσια στους συνταξιούχους και τους επαγγελματίες

Νέες μνημονιακές περικοπές και χαράτσια στους συνταξιούχους και τους επαγγελματίες

Συνεχίζοντας «επάξια» το έργο των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων η «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φροντίζει να τηρεί στο ακέραιο όλες τις υποχρεώσεις υποδούλωσης απέναντι στους διεθνείς τοκογλύφους. Περικοπές και χαράτσια χωρίς τέλος για συνταξιούχους και επαγγελματίες επιφυλάσσουν οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση απέναντι στους πιστωτές με την συμφωνία της δεύτερης αξιολόγησης.

Πρόκειται για μέτρα που θα αρχίσουν να ξεδιπλώνονται σταδιακά από το ερχόμενο φθινόπωρο, αρχής γενομένης από τις περικοπές των κοινωνικών επιδομάτων, θα συνεχισθούν το 2018 με το νέο χαράτσι στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και θα κλιμακωθούν στις αρχές του 2019 με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς για τη συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων, μαζί με το οριστικό τέλος του ΕΚΑΣ.

Στο σύνολό τους τα μέτρα αυτά εκτιμάται ότι θα πλήξουν 2.240.000 εκατομμύρια συνταξιούχους και επαγγελματίες και αφορούν την δέσμη μέτρων λιτότητας που ψήφισε προκαταβολικά η κυβέρνηση για να κλείσει η αξιολόγηση. Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με τις κυβερνητικές εκτιμήσεις-όπως αυτές αποτυπώνονται στον νέο νόμο 4472/17- το σύνολο των νέων παρεμβάσεων στους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης θα ανέλθει το 2019 στα 2,6 δισ. ευρώ, το 2020 στα 2,7 δισ. ευρώ και το 2021 στα 2,8 δισ. ευρώ.

Με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο επισημοποιείται, για μια ακόμη φορά, η μετατροπή της σύνταξης σε φιλοδώρημα, με την τρύπα στο βαρέλι όχι μόνο να μην  κλείνει, αλλά να φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει πάτος στο πλήρες «ξεπουπούλιασμα» των κόπων μιας ολόκληρης ζωής, οι οποίοι δεν μεταφράζονται σε αξιοπρεπή γηρατειά για τους απόμαχους της Εργασίας, αλλά σε κατάπτυστη αφαίμαξη και κοροϊδία.

Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τους επαγγελματίες, καθώς προορίζονται κι αυτοί να αποτελέσουν εξιλαστήρια θύματα στον βωμό της εξαπάτησης των αδηφάγων ορέξεων των διεθνών τοκογλύφων και της τυφλής υποταγής απέναντί τους από τους εγχώριους εντολοδόχους ολάκερου του «συνταγματικού τόξου».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nees-perikopes-kai-charatsia-stous-suntajiouchous-kai-tous-epaggelmaties#ixzz4nAeGCtAm

Exit mobile version