Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κρύβονται οι υπουργοί της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο της Χρυσής Αυγής

Πολλοί Συναγωνιστές έχουν υποβάλλει επίκαιρες ερωτήσεις στην κυβέρνηση, όμως πολλοί από τους υπουργούς δεν τολμούν να εμφανιστούν και να απαντήσουν στα καίρια και φλέγοντα ερωτήματα που τίθονται από τον Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή.

Μία χαρακτηριστική περίπτωση επίκαιρης ερωτήσεως είναι αυτή της βουλευτού Β΄Αθηνών Ελένης Ζαρούλια προς το Υπουργείο Εσωτερικών ,η οποία έχει κατατεθεί τέσσερεις φορές και μέχρι σήμερα δεν βρήκε λίγο χρόνο ο αρμόδιος υπουργός να έρθει να δώσει μία απάντηση.

Πιο συγκεκριμένα η επίκαιρη αφορά τις «Συνεχιζόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις κατά διμοιριών των ΜΑΤ από παρακρατικά στοιχεία»,  η οποία είχε αρχικώς κατατεθεί στις 13.1.2017 με αρ.πρ. 339, εν συνεχεία στις 8.2.2017 με αρ.πρ.461 με αφορμή τις επιθέσεις από αναρχοαριστερούς με καλάσνικοφ εναντίον ανδρών των ΜΑΤ όπου είχε μάλιστα τραυματιστεί στην κοιλιακή χώρα και στον μηρό και ένας εξ αυτών!

Και επειδή είμαστε προνοητικοί, η Συναγωνίστρια Ζαρούλια είχε λάβει τον λόγο στις 19 Ιανουαρίου 2017 για να καταγγείλει και να κοινοποιήσει όσο είναι δυνατόν από βήματος της βουλής το όλο ζήτημα:

Αφού, λοιπόν, ο αρμόδιος υπουργός επικαλείται πάντα ότι έχει φόρτο εργασίας, φαίνεται ότι η συζήτηση με τις… συλλογικότητες(!) του τρώνε πολύ χρόνο…, και επειδή τα επεισόδια των τρομοκρατικών επιθέσεων από τους αριστεριστές είναι πλέον συχνό φαινόμενο, στην πορεία καταθέσαμε την ακόλουθη επίκαιρη και μάλιστα δύο φορές μία στις 21.6.2017 με αρ.πρ. 1082  και η ίδια κατετέθη και στις 7.7.2017 με αρ. πρ. 1183, η οποία και αυτή δεν έτυχε καμίας ανταπόκρισης από το υπουργείο εσωτερικών!

Επειδή όμως αντιλαμβανόμαστε ότι δεν υπάρχει η πρόθεση να έρθει να μας απαντήσει κανένας… αρμόδιος, αποφασίσαμε να την μετατρέψουμε σε απλή γραπτή ερώτηση μήπως και έχουμε καλύτερη τύχη! Αναμένουμε…

Η επίκαιρη ερώτηση έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Συνεχιζόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις κατά διμοιριών των ΜΑΤ από παρακρατικά στοιχεία»

Τακτικές και εντελώς προβλέψιμες έχουν καταστεί οι επιθέσεις των γνωστών- «αγνώστων» κουκουλοφόρων με καλάσνικοφ και ρίψη μολότοφ εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας διαχρονικά. Από τις επιθέσεις αυτές προκαλούνται καταστροφές οχημάτων και δημόσιων κτιρίων, ενώ τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Ελλείψει απαντήσεων στις υπ’ αριθ. 461/8.2.2017 και 339/13.1.2017 σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις εκ των αρμοδίων, διαφαίνεται η ολιγωρία της πολιτικής ηγεσίας να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τους αναρχικούς που έχουν μετατρέψει σε «άβατο» περιοχές του κέντρου της Αθήνας για την Ελληνική Αστυνομία και τους αντιμετωπίζει με ακραία επιείκεια. Ο δε «διάλογος με συλλογικότητες των Εξαρχείων» έχει αμφίβολα αποτελέσματα και η ατιμωρησία συνεχίζει να καθιστά την πόλη έρμαιο των κάθε λογής ταραχοποιών στοιχείων που δρουν ανενόχλητα υπό τον μανδύα των δήθεν αντιεξουσιαστών.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Δεδομένου ότι οι εν λόγω επιθέσεις γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, για ποιο λόγο επιλέγει να παρακολουθεί μακρόθεν τις εξελίξεις και επιτρέπει τις αντιθεσμικές πρακτικές και τη δράση των οπλισμένων, πλέον «αναρχικών»;

Αθήνα, 21/06/2017
Η ερωτώσα Βουλευτής
Ελένη Ζαρούλια
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

 

 

Exit mobile version