Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γελάνε και οι πέτρες στο Χρηματιστήριο: Οι συριζαίοι βάζουν την Goldman Sachs να μας… βγάλει στις αγορές

Γελάνε και οι πέτρες στο Χρηματιστήριο: Οι συριζαίοι βάζουν την Goldman Sachs να μας… βγάλει στις αγορές

Βγήκε σε ολόκληρο Reuters η διαρροή πως η κυβέρνηση ετοιμάζει «έξοδο στις αγορές», την οποία προφανώς θα διατυμπανίσει τις επόμενες ημέρες, με αποκορύφωμα τον Σεπτέμβριο που θα γίνει η μεγάλη προπαγανδιστική εκστρατεία. Η διαρροή, την οποία δημοσίευσε το Reuters, αναδεικνύει την βαθύτατη σχιζοφρένεια της κυβέρνησης των ανθελλήνων, την ανικανότητά τους, αλλά και προκαταβάλουν την παταγώδη, εν τέλει, αποτυχία του όποιου εγχειρήματος.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το δημοσίευμα του Reuters, η κυβέρνηση έχει προσλάβει έξι (!) τράπεζες, προκειμένου να προετοιμάσει την προθρυλούμενη έξοδο στις αγορές και έτσι να αποκτήσει ένα προπαγανδιστικό εργαλείο έναντι της Νέας Δημοκρατίας.

Οι τράπεζες που προσέλαβε η κυβέρνηση είναι οι εξής:

  1. Bank of America Merrill Lynch, φονιάδες των λαών αμερικάνοι που λένε και στις συγκεντρώσεις
  2. BNP Paribas, γαλλική τράπεζα στην οποία πρόσφατα επιβλήθηκε βαρύτατο πρόστιμο στις ΗΠΑ για χειραγώγηση ισοτιμιών, ήτοι κερδοσκοπία
  3. Citigroup
  4. Deutsche Bank, γιατί ταιριάζει μετά το «Go Back κυρία Μέρκελ»
  5. Goldman Sachs, η γνωστή κερδοσκοπική τράπεζα, η οποία τις προάλλες προεξοφλούσε άλλο ένα μνημόνιο για την Ελλάδα
  6. HSBC

Ο βασικός στόχος των συριζαίων είναι η έξοδος στις αγορές με επιτόκιο έστω και 0,01% καλύτερο από τα αντίστοιχα ομόλογα Σαμαρά. Ο λόγος καθαρά προπαγανδιστικός γιατί έτσι κι αλλιώς τα ομόλογα Σαμαρά ήταν μία αποτυχία με πολύ χαμηλή απορρόφηση, όπως αντιστοίχως θα είναι και τα ομόλογα Τσίπρα.

Τι σημαίνει, όμως, έξοδος στις αγορές, τι σημασία έχει το επιτόκιο και ποια η αξία της απορρόφησης; Ας εξηγήσουμε, με λίγα λόγια, τα όσα είπαμε:

Τα ομόλογα στην ουσία τους είναι προσφορές για δανεισμό από τους χρηματιστές και όχι από τους διεθνείς τοκογλύφους. Το ομόλογο Σαμαρά έδινε επιτόκιο 4,95%, το οποίο βεβαίως είναι πολύ πιο υψηλό από το επιτόκιο που μας δανείζουν οι διεθνείς τοκογλύφοι, όμως δεν έχει ως άμεσο επακόλουθο τα μνημόνια.

Η κυβέρνηση μπορεί να εκδώσει τα ομόλογα με ό,τι (μα ό,τι) επιτόκιο θέλει, αλλά αυτό θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην απορροφητικότητα, δηλαδή στο κατά πόσο οι χρηματιστές θα το αγοράσουν. Ουσιαστικά το επιτόκιο καθορίζεται με βάση την συνολική εικόνα της οικονομίας, ώστε να είναι θελκτικό για τους αγοραστές, αφού αυτοί αναλαμβάνουν το ρίσκο να χάσουν τα λεφτά τους με το αντίτιμο το επιτόκιο που περιμένουν να εισπράξουν.

Το ομόλογο Σαμαρά, με το επιτόκιο, που εκδόθηκε ήταν αποτυχημένο από πλευράς απορρόφησης, ενώ τώρα ο Τσίπρας με την οικονομία ακόμα στα μαύρα χάλια της θέλει ακόμα χαμηλότερο επιτόκιο, προκειμένου να βγει να κάνει διάγγελμα. Συνεπώς το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο αποτυχημένο ή και ακόμα περισσότερο.

Κοινώς, το αποτέλεσμα που θα έχει η «έξοδος στις αγορές» που σχεδιάζει ο Τσίπρας θα είναι η δυνατότητα που θα του δοθεί για να βγάλει διάγγελμα. Από κει και πέρα θα μας αφήσει ακόμα χειρότερα φεσωμένους και τίποτα παραπάνω.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/gelane-kai-oi-petres-sto-chrhmatisthrio-oi-surizaioi-bazoun-thn-goldman-sac#ixzz4nOqdgGxf

Exit mobile version