Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Επίσημη δέσμευση της ΝΔ για εφαρμογή των σκληρών πολιτικών που επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Επίσημη δέσμευση της ΝΔ για εφαρμογή των σκληρών πολιτικών που επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Οι πρόσφατες σκηνοθετημένες κοινοβουλευτικές αψιμαχίες ανάμεσα στην συγκυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση σε συνδυασμό με τις ατέρμονες διαδικασίες για την διερεύνηση «ευθυνών» για παρελθόντα σκάνδαλα μέσα από ανούσιες εξεταστικές επιτροπές έχει διαμορφώσει ένα περιβάλλον, εντός του οποίου τα κόμματα του λεγόμενου συνταγματικού τόξου έχουν επιλέξει τον επιθυμητό ρόλο ώστε να παρουσιάζονται ως τα μόνα ικανά να αντικαταστήσουν μία «επικίνδυνη για τη χώρα κυβέρνηση».

Υπάρχει όμως κάτι μακράν επικινδυνότερο από την αναλγησία της μνημονιακής συγκυβέρνησης και αυτό ακούει στο όνομα υποκρισία. Στην περίπτωση της Νέας Δημοκρατίας, όμως, ακόμα και αυτή η (άγνωστη) λέξη σε αυτούς λέξη είναι πολύ μικρή για να περιγράψει την κοροϊδία και τον εμπαιγμό που δείχνουν απέναντι στον ελληνικό λαό, τον οποίο επιχειρούν να χειραγωγήσουν με επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Τελευταίο εξ αυτών η επικοινωνιακή αντεπίθεση του κόμματος προς τους επικριτές του, με την δημοσίευση δεκαεξασέλιδου ειδικού προγράμματος στο οποίο περιλαμβάνονται όλες οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας, με τις οποίες δεσμεύεται να αποτελματώσει τη χώρα από την δίνη των μνημονίων και των αιματηρών του μέτρων σε περίπτωση που επιστρέψει στην εξουσία.

Αυτό που αρχικά παρατηρεί κανείς είναι η απουσία συγκεκριμένης ιδεολογίας και κατεύθυνσης, η οποία έχει αντικατασταθεί εξ ολοκλήρου από τεχνοκρατικής φύσεως ευχολόγια κι έτσι το τελικό αποτέλεσμα παραπέμπει σε ένα ευανάγνωστο παραμύθι παρά σε ένα συγκροτημένο σχέδιο προσαρμοσμένο πάνω στις «βάσεις» και τις «αξίες» που υποτίθεται ότι διέπουν την πολιτική πορεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εκείνο όμως που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση είναι η προσαρμογή των προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας μέσα στο πλαίσιο της πολιτικής ορθότητας που έχει επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ και η απουσία αναφοράς στα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Ενώ λοιπόν στη βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να αποκαθηλώσει τον Τσίπρα με επικοινωνιακά «σφυροκοπήματα», σέρνοντας τον υποτίθεται σε δημόσια απολογία για τα λάθη και τις παραλείψεις που έχει κάνει σε κρίσιμα για τη χώρα ζητήματα, το κόμμα του εκδίδει ένα φυλλάδιο στο οποίο απουσιάζουν παντελώς αναφορές σε αυτά τα ζητήματα.

Φαινόμενα όπως η λαθρομετανάστευση, η εισαγόμενη εγκληματικότητα και το παρεμπόριο, η εξωτερική απειλή της τουρκικής επιθετικότητας προς τη Δύση κι άλλα συναφή φαίνεται να αποτελούν «ανούσια» κεφάλαια που δεν ενδιαφέρουν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είναι τυχαίο ότι σε ένα μακροσκελές κείμενο των δεκαέξι σελίδων πουθενά δεν αναγράφονται λέξεις όπως «λαθρομετανάστης», «μνημόνιο», «Τουρκία» κι άλλες παρόμοιες.

Ειδικά για το ζήτημα της Τουρκίας, για το οποίο μάλιστα η Νέα Δημοκρατία έλαβε μέρος στην εκτός ημερησίας διάταξης συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στη βουλή για το Κυπριακό, η μοναδική αναφορά που γίνεται σε αυτήν είναι στην φράση που κάνει λόγο για «Συστηματική ανάδειξη του ρόλου των τουρκικών αρχών στη διακίνηση προσφυγικών ροών προς τα ελληνικά νησιά»!

Με τέτοιες εκτός τόπου και χρόνου τοποθετήσεις, με τέτοια χλιαρά, αφηγηματικά προγράμματα-ευχολόγια, με τέτοια πολιτικά ορθά κείμενο που άνετα θα μπορούσαν να έχουν συγγραφεί από τη συντακτική ομάδα της «Αυγής» ή κάποιας άλλης αριστερίστικης φυλλάδας η Νέα Δημοκρατία το μόνο που καταφέρνει είναι να ομολογεί κι επισήμως ότι σε περίπτωση επανόδου της στην εξουσία, θα εφαρμόσει με «μεταρρυθμιστικούς» ρυθμούς αυτά που σήμερα καταγγέλλει ως εθνικά επιζήμια. Μια επάνοδο, όμως, βασισμένη σε θέσεις χωρίς ιδεολογία και έξω από την ελληνική πραγματικότητα, κάτι που θα της επιφέρει προσωρινό, στην καλύτερη περίπτωση, χαρακτήρα.

Ματθαιόπουλος Αρτέμης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/epishmh-desmeush-ths-nd-gia-efarmogh-twn-sklhrwn-politikwn-pou-epibalei-o-s#ixzz4nSXKKRro

Exit mobile version