Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι διεθνείς τοκογλύφοι ως απόλυτα κυρίαρχοι στην Χώρα μας

Οι διεθνείς τοκογλύφοι ως απόλυτα κυρίαρχοι στην Χώρα μας

Αναμφίβολα, μια από τις δουλειές κάθε μνημονιακής κυβέρνησης είναι να διαστρεβλώνει τα γεγονότα, να αποπροσανατολίζει από την πραγματικότητα και να αποκρύπτει την ουσία των πραγμάτων στήνοντας προπαγανδιστικές φιέστες. Το ίδιο συμβαίνει και με την νυν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και με τα όσα (ψευδώς) ισχυρίζεται για την «έξοδο στις αγορές», όπου αυτό το οποίο στην πραγματικότητα σημαίνει είναι ότι οι εγχώριοι κυβερνώντες δανείζονται για να ξεπληρώσουν τα υπέρογκα δάνεια (πάνω από 310 δισ. ευρώ), που στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος τους βρίσκονται στα χέρια των διεθνών τοκογλύφων.

Αυτοί οι οποίοι, λοιπόν, κρατούν «το κλειδί» των εξελίξεων δεν είναι οι «αγορές» αλλά οι δανειστές. Οι «αγορές» θα καθορίζουν με τα εκάστοτε επιτόκια δανεισμού, όμως ο όγκος των δανείων που πρέπει να ανανεωθούν θα καθορίζεται από τους διεθνείς τοκογλύφους. Γι’ αυτό άλλωστε γίνεται τόση «φασαρία» για τα περιβόητα μεσοπρόθεσμα μέτρα, δηλαδή για μια νέα αναδιάρθρωση του Ελληνικού κρατικού «χρέους» (με επιμηκύνσεις λήξεων κυρίως), ώστε το (κατεχόμενο) Ελληνικό κράτος να μπορεί να πληρώνει τα ετήσια τοκοχρεολύσια.

Πώς θα τα αποπληρώνει αυτά; Μιλώντας «χοντρικά», οι μεν τόκοι θα πληρώνονται από τα «πρωτογενή πλεονάσματα», το δε κεφάλαιο στο μεγαλύτερο βαθμό θα αποπληρώνεται με νέα δάνεια, τα οποία φυσικά θα δίνονται με τους πλέον τοκογλυφικούς όρους, όπως και στο παρελθόν άλλωστε. Έτσι, και το «χρέος» θα παραμένει σε δυσθεώρητα και εφιαλτικά επίπεδα (με την όποια ενδεχόμενη μείωσή του να κινείται σε μικρά επίπεδα) και η δυνατότητα αποπληρωμής του θα καθορίζεται από τις αποφάσεις των διεθνών τοκογλύφων.

Μέσω αυτών των αποφάσεων, που θα συνοδεύονται από νέους σκληρούς μνημονιακούς όρους, οι διεθνείς τοκογλύφοι όχι μόνο θα παίρνουν πίσω τα λεφτά που έβαλαν, αλλά θα εξασφαλίσουν και τον αποικιοκρατικού χαρακτήρα έλεγχό τους επί της Χώρας μας. Η συνέχιση και η όξυνση της πλήρους εκμετάλλευσης των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Ελλάδας, της φτωχοποίησης του Ελληνικού Λαού, της μετατροπής των μισθών και των συντάξεων σε φιλοδωρήματα και της φορομπηχτικής τακτικής σε κοινωνική μάστιγα αποτελούν τον αναμενόμενο μονόδρομο της απαρέγκλιτης μνημονιακής πολιτικής.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-diethneis-tokoglufoi-ws-apoluta-kuriarchoi-sthn-chwra-mas#ixzz4nYyaVY62

Exit mobile version