Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εντολές ΔΝΤ σε υποτακτικούς των Αθηνών: Ξεχάστε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις – Να μειωθούν κι άλλο οι μισθοί!

Εντολές ΔΝΤ σε υποτακτικούς των Αθηνών: Ξεχάστε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις - Να μειωθούν κι άλλο οι μισθοί!

Η συμφωνία ΔΝΤ και της υποτακτικής μνημονιακής κυβέρνησης, ώστε να πάρει την περιβόητη δόση για να συνεχίζει να πληρώνει παράνομα τοκοχρεολύσια επιφυλάσσει και άλλες αρνητικές εκπλήξεις για τους Έλληνες, ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους.

Όπως προκύπτει από την έκθεση των τεχνοκρατών του ΔΝΤ, οι μισθοί στην Ελλάδα εάν συνδεθούν με την παραγωγικότητα, δεν έχουν υποστεί και τόσο μεγάλες μειώσεις (!) και μάλιστα έχουν επιστρέψει στα επίπεδα προ κρίσης, άρα -σημειώνει το ΔΝΤ – δεν υπάρχει «υπερβολική προσαρμογή μισθών».

Η Ελλάδα, σύμφωνα με τη έκθεση θα πρέπει να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, κάτι το οποίο θα καταφθάσει μόνο μέσω της προσέλκυσης επενδύσεων. Όμως το ΔΝΤ προχωρά ένα βήμα παραπέρα και τονίζει ότι ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση του κόστους λειτουργίας του με τον ευκολότερο, φυσικά, τρόπο για να γίνει αυτό να είναι η μείωση μισθών.

Επιπλέον, οι συλλογικές διαπραγματεύσεις είναι «επικίνδυνες» για την οικονομία. Εάν υπάρξει επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων το πρώτο που θα δυσκολέψει ή ακόμη και θα… καταργηθεί, σημειώνει το ΔΝΤ, είναι η δυνατότητα των εταιρειών να στραφούν στο μέσο των επιχειρησιακών διαπραγματεύσεων.

Ως εκ τούτου κυρίως οι μικρές επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να «φορτωθούν» μεγαλύτερο μισθολογικό κόστος κάτι το οποίο θα περιορίσει την ικανότητά τους να προχωρήσουν τόσο σε αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων τους όσο και σε αύξηση της απασχόλησης. «Επομένως το κόστος επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων «διαγράφει» τα όποια οφέλη μπορεί να προέλθουν από αυτήν την κίνηση».

Τι άλλο χρειάζεται για να γίνει αντιληπτό ότι έχει χαθεί πλήρως η Εθνική κυριαρχία και τα δικαιώματα των Ελλήνων με τα Μνημόνια στην χώρα μας;

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/dnt-jechaste-tis-sullogikes-diapragmateuseis#ixzz4nYzF0Rrp

Exit mobile version