Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Σπάρτη, Ρόδος

Δραστηριότητες Τοπικών: Σπάρτη, Ρόδος

Την Κυριακή 23 Ιουλίου κλιμάκιο συναγωνιστών της Τ.Ο. Σπάρτης τίμησαν όπως κάθε χρόνο την μνήμη ενός ακόμα Λάκωνα ήρωα, του Ζαχαριά Μπαρμπιτσιώτη. Με την διάφορα ότι φέτος δεν έγινε στον ανδριάντα του ήρωα στην Σπάρτη, αλλά στην Βαρβίτσα η Μπαρμπίτσα χωριό καταγωγής του καπετάν Ζαχαριά.

Η Βαρβίτσα είναι ορεινό χωριό, είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1.060 μέτρων στις βόρειες πλαγιές του Πάρνωνα και αποτελεί το ορεινότερο χωριό του νομού Λακωνίας. Το κλιμάκιο τον συναγωνιστών έτυχε θέρμης υποδοχής από τους λιγοστούς κατοίκους και περισότερους καλοκαιρινούς επισκέπτες του χωριού, ενώ στην συνέχεια στην κεντρική πλατεία όπου υπάρχει ο ανδριάντας του Ζαχαριά Μπαρμπιτσιώτη όταν ψάλθηκε ο Εθνικός μας ύμνος αρκετοί από τους θαμώνες των γύρω καφενείων σηκώθηκαν και στάθηκαν προσοχή.

Στεφάνι κατέθεσε εκ μέρους του αρχηγού μας Νικολάου Μιχαλολιάκου, ο γραμματέας της τοπικής Σπάρτης Χρήστος Κατράκης.

Ο γραμματέας της Τ.Ο. Ρόδου του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή συνοδευόμενος από συναγωνιστές παρευρέθη στην μονάδα της Α’ ΜΑΚ για το ετήσιο μνημόσυνο των Ηρώων πεσόντων του 1974 στην μαρτυρική Κύπρο μας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-chrush-augh-timhse-thn-mnhmh-tou-lakwna-hrwa-zacharia-mparmpitsiwth#ixzz4njk7bXei

Exit mobile version