Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ρομά τραυμάτισαν Αστυνομικούς στην Λάρισα, επειδή τους ζήτησαν να χαμηλώσουν την μουσική!

Ρομά τραυμάτισαν Αστυνομικούς στην Λάρισα, επειδή τους ζήτησαν να χαμηλώσουν την μουσική!

Επίθεση από ομάδα περίπου 20 ατόμων δέχθηκε πλήρωμα περιπολικού – Οι Αστυνομικοί μετέβησαν στον οικισμό των ρομά μετά από καταγγελίες κατοίκων για δυνατή μουσική και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο

Τον μπελά τους βρήκαν δύο αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης οι οποίοι έσπευσαν στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας μετά από παράπονα περιοίκων για να τους ζητήσουν να σταματήσουν τη μουσική σε γλέντι που συνεχιζόταν από το προηγούμενο βράδυ σε μεγάλη ένταση. Οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση από νεαρούς ρομά με αποτέλεσμα να χρειαστεί να μεταφερθούν στο νοσοκομείο για να τους προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.

Στο μεσοδιάστημα πρόλαβαν να ενημερώσουν με τον ασύρματο για την επίθεση που δέχθηκαν και στον οικισμό έσπευσαν δυνάμεις της ΟΠΚΕ, της ομάδας ΔΙΑΣ αλλά και περιπολικά της αστυνομίας που ξεκίνησαν τις προσαγωγές Ρομά που συμμετείχαν στα επεισόδια.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και κατά την προσπάθεια των αστυνομικών να κάνουν προσαγωγές, ενώ στην περιοχή εμφανίστηκαν ακόμη πιο ισχυρές δυνάμεις που συνέχισαν τις προσαγωγές.

Σύμφωνα ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας οι δύο τραυματίες φέρουν ελαφρές σωματικές βλάβες και είναι καλά στην υγεία τους. Ειδικότερα, στην ανακοίνωση τονίζεται πως οι «θεσμικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών δεν είναι διατεθειμένοι να επιτρέψουν τη δημιουργία «άβατων» στην περιοχή», ενώ καλείται η διεύθυνση αστυνομίας Λάρισας να προχωρήσει σε εφαρμογή «ενός σοβαρού σχεδίου αστυνόμευσης της περιοχής», το οποίο όπως τονίζει η ανακοίνωση, «δε θα εφαρμόζεται κατά το δοκούν, ανάλογα με το αν έχει ποδοσφαιρικό αγώνα ή άλλα μέτρα».

«Ζητούμε από τους τοπικούς άρχοντες να στηρίξουν τη προσπάθεια της αστυνομίας, δείχνοντας με τη στάση τους τη μηδενική ανοχή της Πολιτείας σε φαινόμενα ανομίας και ότι πλέον η ηρεμία και ο σεβασμός των δικαιωμάτων των υπολοίπων κατοίκων της περιοχής είναι υπεράνω των εκλογών και των ψήφων. Τα ανωτέρω θα πρέπει να καταστήσουν σαφές στους «ψευτονταήδες» ότι, στα πλαίσια της Δημοκρατίας, σεβασμός και δικαιώματα είναι έννοιες αμφίδρομες, που δεν αφορούν μόνο τον Αστυνομικό, αλλά και τον ελεγχόμενο, καθώς επίσης ότι η συντεταγμένη Πολιτεία θα είναι αμείλικτη μαζί τους και εφόσον δεν αλλάξουν συμπεριφορά, θα υπάρχει μηδενική ανοχή και τα κρατητήρια θα γίνουν δεύτερο σπίτι τους. Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους συναδέλφους, δηλώνοντας την αμέριστη στήριξή μας, σε ότι χρειαστούν», αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας.

Άλλο ένα περιστατικό βίαιης συμπεριφοράς από εκπροσώπους «ευπαθούς κοινωνικής ομάδας» καταγράφεται, με την Ένωση Αστυνομικών Λάρισας να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα όσα μπορεί να συμβούν στο άμεσο μέλλον.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nea-smurnh-larisas-roma-traumatisan-duo-astunomikous-epeidh-tous-zhthsan-na#ixzz4np6lXfIz

Exit mobile version