Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κοινές επιχειρήσεις συριακού στρατού και Χεζμπολάχ κατά των τρομοκρατών της Αλ Νούσρα: Σφοδρές μάχες στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου

Κοινές επιχειρήσεις συριακού στρατού και Χεζμπολάχ κατά των τρομοκρατών της Αλ Νούσρα: Σφοδρές μάχες στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου

Στα πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα ο συριακός στρατός μαχητές της Χεζμπολάχ βάλλουν εναντίον των τρομοκρατών του πρώην μετώπου Αλ Νούσρα, που είναι σουνίτες οι οποίοι στρέφονται εναντίον του Σύριου Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Οι σφοδροί βομβαρδισμοί και οι μάχες διεξάγονται στα βουνά πάνω από την πόλη Άαρσαλ, που βρίσκεται στο έδαφος του Λιβάνου. Η ένοπλη πτέρυγα της Χεζμπολάχ μάχεται στο πλευρό των δυνάμεων του Άσαντ στη Συρία κατά του Ισλαμικού Κράτους από το 2013.

Από την πλευρά της, η Δαμασκός παρέχει πολιτική στήριξη στη σιιτική αυτή οργάνωση που έχει ως βάση τον Λίβανο. Σύμφωνα με τον συριακό στρατό, οι μαχητές της Χεζμπολάχ και Σύριοι στρατιώτες κατέλαβαν αρκετούς λόφους στρατηγικής σημασίας στην περιοχή.

Το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ, το al Manar, μετέδωσε «την έναρξη μιας στρατιωτικής επιχείρησης για την εκκαθάριση των περιοχών Τζούρουντ Άαρσαλ και Κάλαμουν από ένοπλους τρομοκράτες».

Η κατάσταση ασφαλείας στην Άαρσαλ είναι εδώ και καιρό πηγή ανησυχίας για τον Λίβανο. Το 2014 τζιχαντιστές είχαν απαγάγει 30 στρατιώτες και αστυνομικούς έπειτα από συγκρούσεις στην περιοχή. Τέσσερις από τους ομήρους είχαν σκοτωθεί και ένας πέμπτος υπέκυψε στα τραύματά του. Δεκαέξι απελευθερώθηκαν το 2015, ενώ εννέα εξακολουθούν να κρατούνται.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/koines-epicheirhseis-suriakou-stratou-kai-chezmpolach-kata-twn-tromokratwn#ixzz4np8uLlwt

Exit mobile version