Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση συνεχίζει την τακτική αποικιοποίησης της Χώρας των προκατόχων της

Η «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση συνεχίζει την τακτική αποικιοποίησης της Χώρας των προκατόχων της

Μετά την έξαρση της κυβερνητικής προπαγάνδας για την «δοκιμαστική έξοδο στις αγορές», μια ακόμη πτυχή της βρίσκεται στην χρήση της έκφρασης «θα γίνουμε μια κανονική χώρα». Τι σημαίνει, όμως, στην πραγματικότητα αυτή η έκφραση, την οποία επαναλαμβάνουν συνεχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα οι κυβερνώντες;

Σημαίνει ότι το κατεχόμενο Ελληνικό κράτος, με ένα «χρέος» γύρω στα 310 δισ. ευρώ, το οποίο έχει δεσμευτεί να το αποπληρώσει μέχρι και τελευταίου λεπτού του ευρώ, θα δανείζεται από τα αδηφάγα κοράκια του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου, για να μπορεί να εξυπηρετήσει αυτό το «χρέος». Όπως γίνεται από καταβολής του Ελληνικού κράτους, αυτό θα παίρνει νέα δάνεια για να αποπληρώνει τα παλιά (που με τους τοκογλυφικούς τους όρους έχουν πληρωθεί πολλές φορές μέχρι τώρα και πληρωθούν πολλές φορές ακόμη).

Η διαφορά με τις δεκαετίες που προηγήθηκαν είναι πως πλέον τα νέα αυτά δάνεια δεν θα χρησιμοποιούνται για να καλύπτουν δημοσιονομικά ελλείμματα, αλλά αποκλειστικά για την αποπληρωμή των τοκοχρεολυτικών δόσεων των προηγούμενων δανείων. Τα δημόσια οικονομικά, όχι μόνο απαγορεύεται να έχουν ελλείμματα, αλλά θα πρέπει να εμφανίζουν και «πρωτογενή πλεονάσματα» μεγάλου ύψους για μια πολύ μεγάλη διάρκεια: 3,5% για την περίοδο από το 2018 μέχρι και το 2022 και 2% για την περίοδο από το 2023 μέχρι και το 2060.

Πρόκειται ακριβώς γι’ αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο βρισκόταν στην αντιπολίτευση και παρίστανε τον «ντούρο» αντιμνημονιακό, αποκαλούσε «ματωμένα πλεονάσματα», δεδομένου ότι βγαίνουν χάρη στην πολύ σκληρή λιτότητα και στα αλλεπάλληλα ξεπουλήματα της δημόσιας περιουσία της Ελλάδος. Τώρα, αυτά τα «ματωμένα πλεονάσματα» της αντιπολιτευτικής περιόδου βαφτίζονται «επιστροφή στην κανονικότητα»! Στην πραγματικότητα, όμως, αυτή η «επιστροφή στην κανονικότητα» σημαίνει την διαιώνιση του αποικισμού της Χώρας και της φτωχοποίησης του Ελληνικού Λαού.

Το ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Χώρας, οι συντάξεις πείνας και οι κοινωνικές δαπάνες αισχρού «φιλανθρωπικού» τύπου από το κράτος, η μετατροπή των εργασιακών σχέσεων σε καταστάσεις πλήρους ελαστικοποίησης με τους πλέον εξευτελιστικούς μισθούς-«φιλοδωρήματα», η συνέχιση της άγριας φοροληστρικής πολιτικής, όλα αυτά (και όχι μόνον) θα χαρακτηρίζουν την «κανονική χώρα» (και) της «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης. Οι διεθνείς τοκογλύφοι και οι συνεργάτες τους θα μπορέσουν να πάρουν στις πλέον εξευτελιστικές τιμές τα πιο περιζήτητα «φιλέτα» της κρατικής περιουσίας.

Αυτή η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει, αν και μέχρι στιγμής είναι προσανατολισμένη κυρίως στο real estate και τον τουρισμό. Βαθμιαία θα επεκταθεί σε βασικές υποδομές (ήδη έχουν παραχωρηθεί στην γερμανική Fraport τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, στην Cosco ο ΟΛΠ και σε γερμανογαλλική κοινοπραξία ο ΟΛΘ) και σε βασικές παραγωγικές δομές, όπως η ΔΕΗ που βγαίνει στο «σφυρί» το 2018. Η οποιαδήποτε υποτιθέμενη «μείωση της ανεργίας» εκείνης της περιόδου θα έχει σαφώς να κάνει με θέσεις «εργασίας» που θα παραπέμπουν σε ξεκάθαρο ξεζούμισμα των εργαζομένων και την κινεζοποίησή τους.

Η «κανονικότητα» του εντολοδόχου Τσίπρα οδηγεί σ’ έναν ακόμη εφιαλτικό μνημονιακό μονόδρομο, βαδίζοντας σταθερά στα χνάρια των άλλων εντολοδόχων προκατόχων του από το 2010.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-prwth-fora-aristera-kubernhsh-sunechizei-thn-taktikh-apoikiopoihshs-ths-c#ixzz4o9QPtHff

Exit mobile version