Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συνεχίζουν τον πόλεμο κατά της Εκκλησίας οι άθεοι μπολσεβίκοι

Γράφει ο Ματθαιόπουλος Αρτέμης

Η αδιαμφισβήτητη μεταστροφή του κυβερνητικού μορφώματος από ένα κατ’ επίφαση κίνημα κατά της λιτότητας σε πειθήνιο όργανο της διεθνούς τοκογλυφίας, με σκοπό ύπαρξης του την επιβολή σκληρών αντιλαϊκών μέτρων ναι μεν αποδόμησε το αφήγημα της αριστεράς ως το υποτιθέμενο μοναδικό αντίπαλο δέος ενάντια στις δυνάμεις του καπιταλισμού, αλλά σε καμία περίπτωση δεν εξάλειψε τα ανθελληνικά σύνδρομα που τη διακατέχουν.

Μοιραία λοιπόν το κυβερνητικό μόρφωμα πρεσβεύει την αντίφαση και την υποκρισία, καθώς όσο απομακρυνόμαστε από το «σύγχρονο» κι «εξευρωπαϊσμένο» πλαίσιο που έχει οριοθετήσει ως πεδίο πολιτικής του στα μεγάλα και πρωτεύοντα ζητήματα, τόσο προσκρούουμε στις βαθιά ανθελληνικές και διχαστικές θέσεις που υποστηρίζει ο εσωτερικός, σκληρός πυρήνας του στα μικρότερα και δευτερεύοντα.

Ένα εξ αυτών και η εμμονή της κυβέρνησης για τον διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους. Αρχικά, για όσους αφελώς πίστεψαν ότι η απομάκρυνση του ανιστόρητου και προκλητικού Φίλη από το Υπουργείο Παιδείας έγινε για λόγους ευθιξίας των προϊσταμένων του κι εξαιτίας της αδιαλλαξίας του πάνω στο εν λόγω θέμα, αξίζει να υπενθυμίσουμε πως ο νυν υπουργός ουδέποτε αναίρεσε τα λεγόμενα του προκατόχου του περί διαχωρισμού και ότι ουδέποτε διαφώνησε με την προοπτική ρήξης που μεθοδικά προετοίμασε. Ο άμεσος και χοντροκομμένος τρόπος που επέλεξε ο πρώην υπουργός να διευθετήσει τις εκκρεμότητες του με την εκκλησία μπορεί να επέφερε πολιτικό κόστος στην κυβέρνηση, αλλά οι πρόσφατοι πανηγυρισμοί των κομματικών της φυλλάδων για το επόμενο χτύπημα που ετοιμάζει εις βάρος της δεν αφήνει κανένα περιθώριο και αμφιβολίες για το ποιες είναι οι προτεραιότητες που έχει ιεραρχήσει.

Με επιτροπή ειδικών εμπειρογνωμόνων, όπως μαθαίνουμε από τον έντυπο Τύπο, προτίθεται να καταγράψει η κυβέρνηση την μυθική περιουσία της εκκλησίας και το εκκλησιαστικό ακίνητο κεφάλαιο, με στόχο -όπως κομματικά στελέχη και δημοσιογράφοι τονίζουν με έμφαση- την διευθέτηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και την αξιοποίηση του προς όφελος της κοινωνίας. Λίγους μήνες μετά την κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα σε κυβέρνηση και Eκκλησία για το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία και τη διαβεβαίωση του πρωθυπουργού για ομαλοποίηση των μεταξύ τους σχέσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζει τη δράση ειδικών κλιμακίων για την χαρτογράφηση περιουσιακών στοιχείων, ανοίγοντας (όπως είναι αναμενόμενο) νέα μέτωπα.

Το τι αφήνουν να εννοηθεί όμως με όρους όπως «ιδιοκτησιακό καθεστώς» και «αξιοποίηση προς κοινωνικό όφελος» γίνεται εύκολα αντιληπτό εάν αναλογιστεί κανείς την ακραία νεοφιλελεύθερη και σκληρά καπιταλιστική πολιτική που έχει ακολουθήσει η κυβέρνηση κατά τους δύο και πλέον χρόνους παραμονής της στην εξουσία. Το ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού λαού και η κάθετη ιδιωτικοποίηση παντός περιουσιακού στοιχείου που μπορεί να αποτιμηθεί σε χρήμα αποτελεί δεύτερη φύση του ΣΥΡΙΖΑ, παρόλα αυτά δεν έχει τον παραμικρό ενδοιασμό να εμπαίζει τον λαό διαβεβαιώνοντας τον ότι αυτή η εθνοκτόνα πολιτική αποσκοπεί στην εξασφάλιση του «κοινωνικού οφέλους», τα οποία έχουν απολαύσει αφειδώς εδώ και τόσους μήνες εκατομμύρια Ελλήνων μέσω του ΕΝΦΙΑ, της υψηλής φορολογίας, των υψηλών εισφορών και των χαμηλών μισθών.

Η ίδια «κοινωφελής» πολιτική θα αφορά προφανώς και την Eκκλησία, στην οποία η κυβέρνηση αναγνωρίζει ένα μεγάλο εμπόδιο για την πλήρη ισοπέδωση των αξιών και την μετατροπή της χώρας σε ένα κράτος άθεων, εθνικά «ουδέτερων» και βιολογικά αυτοπροσδιοριζόμενων πολιτών. Εξ ου και οι νέες επιθέσεις σε βάρος της με πρόσχημα την περιουσία της, που, πράγματι, αν και μεγάλη, τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από αυτή των στελεχών και των υπουργών της κυβέρνησης, που συν τοις άλλοις πολλές φορές «παραλείπουν» να την… «χαρτογραφήσουν» στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sunechizoun-ton-polemo-kata-ths-ekklhsias-oi-atheoi-mpolsebikoi#ixzz4oVhbrXyU

Exit mobile version