Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Απάντηση στην ερώτηση της βουλευτού Β΄Αθηνών Ε. Ζαρούλια σχετικά με την αποποίηση λόγω φτώχειας της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων

Ερώτηση 7842/31-08-2016: «Αποποιούνται και χάνουν λόγω φτώχειας οι Έλληνες την ακίνητη περιουσία τους»

 

Τον Αύγουστο του 2016, κατατέθηκε μια πολύ σημαντική και ουσιώδης ερώτηση από την Συναγωνίστρια, βουλευτή Β’ Αθηνών Ελένη Ζαρούλια.

Αφορούσε στην δραματική αύξηση των πράξεων αποποιήσεων κληρονομιών από τους Έλληνες πολίτες, λόγω οικονομικής αδυναμίας να ανταποκριθούν στις επιβαρύνσεις της κληρονομίας.

Η αποποίηση της κληρονομιάς ακίνητων από τους Έλληνες, αποτελεί Δούρειο Ίππο μέσω του οποίου κυρίως οι εξ ανατολών γείτονες, αλλά και οι Σκοπιανοί σε κάποιο βαθμό, επιχειρούν συστηματικά να αποκτήσουν εδάφη της Πατρίδος μας, με απώτερο σκοπό κάποια στιγμή στο μέλλον, ως κατέχοντες σημαντικό ποσοστό ελληνικής γης να απαιτήσουν πολιτικά και αστικά δικαιώματα, με προφανείς αποσχιστικούς σκοπούς.

Το Υπουργείο Οικονομικών σιώπησε και ποτέ δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει σχετικά με τον τρόπο προστασίας της ακίνητης ιδιοκτησίας του ελληνικού λαού και την αποφυγή απόκτησης αυτής κυρίως από τους Τούρκους.

Το Υπουργείο Επικρατείας δήλωσε αναρμόδιο να λάβει θέση σε αυτήν τον κρίσιμη Ερώτηση, ενώ το Υπουργείο Δικαιοσύνης, απλώς διέθεσε τον αναλυτικό Πίνακα στον οποίο εμφαίνεται η δραματική αύξηση των πράξεων αποποιήσεων στα Ειρηνοδικεία της χώρας. Το έτος 2013 ήταν 29.200 το έτος 2014 εκτινάχθηκαν σε 41.386, ενώ και το έτος 2015 αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο φθάνοντας τις 45.627.

Exit mobile version