Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αοριστίες και γενικόλογα στον κοινοβουλευτικό έλεγχο της Χρυσής Αυγής

Η Συναγωνιστρία και βουλευτής Β’ Αθηνών Ελένη Ζαρούλια κατέθεσε ερώτηση 2288/12-01-2016: «Το 92,5 % των εγγεγραμμένων ανέργων τον Νοέμβριο 2015 είναι Έλληνες υπήκοοι»

Τον Ιανουάριο του 2016, λοιπόν, ερωτήθηκαν τα δύο αρμόδια Υπουργεία, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών, σχετικά μετην συνοπτική Έκθεση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.) για τον μήνα Νοέμβριο 2015, όπου καταγραφόταν πως από το σύνολο των 844.308 εγγεγραμμένων αναζητούντων εργασία ανέργων στο μητρώο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), οι 781.056, δηλαδή ποσοστό 92,5 %, ήταν Έλληνες υπήκοοι.

Πιο συγκεκριμένα, ενημερώθηκαν τα αρμόδια Υπουργεία πως στον απόλυτο αυτό αριθμό ανέργων περιλαμβάνονται και αλλοεθνείς οι οποίοι εσχάτως απέκτησαν την Ελληνική υπηκοότητα. Πλην όμως, η συντριπτική πλειοψηφία των εν λόγω ανέργων, ακόμη αποτελείται από Έλληνες στο γένος. Παράλληλα, ενημερώθηκαν τα αρμόδια Υπουργεία πως διαπιστώνεται σε όλους τους τομείς της ελληνικής οικονομικής δραστηριότητας και σε υλοποίηση του σχεδίου αντικατάστασης του γηγενούς ελληνικού εργατικού δυναμικού από το φθηνό εισαγόμενο αλλοδαπό, ολοένα και αυξανόμενη παράνομη απασχόληση λαθρομεταναστών.

Το Υπουργείο Εργασίας ερωτήθηκε εάν υπάρχει σαφής και ρητή πρόθεση της Πολιτείας να πατάξει την εκτεταμένη παράνομη απασχόληση λαθρομεταναστών η οποία στερεί θέσεις εργασίας από τους Έλληνες και εάν ναι, με ποιους τρόπους θα διατυπωθεί επίσημα αυτή και με ποια μέτρα θα υλοποιηθεί άμεσα προκειμένου να μειωθεί η ανεργία στους Έλληνες. Ο τότε αρμόδιος Υπουργός Κατρούγκαλος, απάντησε γενικά και αόριστα αναφερόμενος στο ισχύον νομικό πλαίσιο περί παράνομης απασχόλησης και αδήλωτης εργασίας. Άκρως αποκαλυπτική της πραγματικότητας όμως την οποία γνωρίζουμε όλοι μας και η οποία δεν έχει καμία σχέση με τις απαντήσεις του Υπουργού, αποτελεί η αναφορά σε αποτελέσματα ελέγχων τις οποίες διενήργησαν για το 2014 οι περιφερειακές Επιθεωρήσεις, Εργασιακών Σχέσεων. Συνολικά διενεργήθηκαν 33.580 έλεγχοι, στους οποίους συμπεριλαμβανόταν και η διερεύνηση για τυχόν περιπτώσεις απασχόλησης παρανόμων διαμενόντων πολιτών τρίτων χώρων. Και από αυτούς προέκυψε ότι 147 επιχειρήσεις απασχολούσαν παράνομα διαμένοντες αλλοδαπούς, ο αριθμός των οποίων φτάνει τους 202. Δηλαδή μόνο ένα ποσοστό 0,47% των ελεγχθέντων απασχολούσαν λαθρομετανάστες.

Το Υπουργείο Οικονομικών ερωτήθηκε εάν θα πιέσει τους εργοδότες οι οποίοι απασχολούν παράνομα λαθρομετανάστες με την επιβολή αυξημένων φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων σε αυτούς εφόσον θα επιλέγουν να απασχολούν αλλοδαπούς, σε αντίθεση με την επιλογή απασχόλησης Ελλήνων, όπου θα παρέχονται ανάλογα κίνητρα, όπως π.χ. μειωμένη φορολογία, μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές. Η εκπρόθεσμη απάντηση του υπήρξε λακωνική: «…Όσον αφορά σε θέματα αρμοδιότητας φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων που τίθενται, αυτά θα εξεταστούν εφόσον κριθεί αναγκαίο στο γενικότερο πλαίσιο αλλαγών στη φορολογία εισοδήματος και πάντοτε λαμβανομένων υπόψη των δημοσιονομικών αναγκών της χώρας, όπως αυτές θα έχουν διαμορφωθεί κατά το χρόνο αυτό…».

Κατόπιν κοινοποίησης της Ερώτησης από το Υπουργείο Εργασίας προς το Υπουργείο Εσωτερικών, ο πάντα σταθερός στην γραφικότητα της απάντησης του Μουζάλας, εκπρόθεσμα επικαλέστηκε και πάλι υποτιθέμενα θύματα, θεωρίες, ιδεολογίες και «ρατσισμούς».  

Exit mobile version