Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Καμία τύχη για τα ορφανά Ελληνόπουλα, παρά μόνο για τα προσφυγόπουλα υπάρχει “ευαισθησία”..

Ερώτηση 5673/17-05-2017: «Το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» στο Φίλυρο έχει άμεση ανάγκη της κρατικής συνδρομής»

Στις 17 Μαΐου 2017 κατατέθηκε από την Συναγωνίστρια και βουλευτή Β’ Αθηνών Ελένη Ζαρούλια η συγκεκριμένη Ερώτηση σχετικά με το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» στο Φίλυρο το οποίο είχε και εξακολουθεί να έχει άμεση ανάγκη της κρατικής συνδρομής, προκειμένου να συνεχίσει την λειτουργία του. Το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» στο Φίλυρο προσφέρει φροντίδα, μόρφωση, στέγη και ψυχολογική στήριξη σε ελληνόπουλα και είναι απαραίτητη όχι μόνο η συνέχιση της λειτουργίας του αλλά και η όσο το δυνατό μεγαλύτερη αύξηση του μεγέθους του, σε κτηριακές εγκαταστάσεις, προσωπικό και παροχή των ανεκτίμητων υπηρεσιών του προς τα νεαρά ελληνόπουλα.

Ερωτήθηκε λοιπόν το αρμόδιο Υπουργείο σχετικά με την επιβάρυνση του ιδρύματος αυτού με ΕΝ.Φ.Ι.Α. αλλά και ειδικότερα εάν προτίθεται να συνδράμει το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» στο Φίλυρο, προκειμένου αυτό να συνεχίσει να λειτουργεί, παράγοντας το σημαντικότατο εθνικό και κοινωνικό του έργο. Το Υπουργείο απάντησε πως το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» στο Φίλυρο κατά τα έτη 2015 και 2016, για την κάλυψη αναγκών του επιχορηγήθηκε μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τις σχετικές πιστώσεις με τα ποσά των 70.853 € και 100.806 €, αντίστοιχα.

Από την άλλη, για το έτος 2015 το ποσό ΕΝ.Φ.Ι.Α. που κλήθηκε να πληρώσει το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» και στο οποίο δεν μπορούσε να ανταποκριθεί ήταν το ποσό των 12.500 €. Αν ληφθούν υπό όψη οι εγκαταστάσεις και το  κόστος συντήρησης αυτών, αλλά κυρίως το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών σε δεκάδες ελληνόπουλα, καθίσταται εμφανές το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό».

Η απάντηση του Υπουργείου, ήταν γενικόλογη και ασαφής στα ερωτήματα που του τέθηκαν. Ούτε για την απαλλαγή του «Ελληνικού Παιδικού Χωριού» στο Φίλυρο, όπως και των λοιπών αναλόγων ιδρυμάτων, από την εν λόγω οικονομική επιβάρυνση, αυτό το «χαράτσι» ιδιοκτησίας που επέβαλαν τα διεθνή «κοράκια» στους Έλληνες αποσκοπώντας στην υφαρπαγή της ακίνητης ιδιοκτησίας τους, ήταν συγκεκριμένη, ούτε σχετικά με την πρόθεση της Πολιτείας να συνδράμει το ίδρυμα για να συνεχίσει αυτό να λειτουργεί έδωσε απάντηση.

Δυστυχώς, σήμερα γινόμαστε μάρτυρες της άνισης και μεροληπτικής διαχείρισης από τους εθνοπροδότες κυβερνώντες, των Ελλήνων και δη των ορφανών ελληνόπουλων σε σχέση με τους λαθρομετανάστες, για τους οποίους σπαταλιούνται πακτωλοί δισεκατομμυρίων Ευρώ. Ιδρύματα όπως το εν λόγω, αντί να υποστηριχθούν καταδιώκονται με διαφόρους τρόπους και μεθοδεύσεις.  Γιατί; Ίσως διότι υποστηρίζουν ελληνόπουλα και όχι λαθρομετανάστες.

Exit mobile version