Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Παραπάνω από ένας στους δύο Έλληνες δεν μπορεί να πάει διακοπές

Παραπάνω από ένας στους δύο Έλληνες δεν μπορεί να πάει διακοπές

Ακόμα και οι διακοπές αποτελούν πολυτέλεια πλέον για τους περισσότερους από τους μισούς Έλληνες εξαιτίας της διαρκούς επιδείνωσης της οικονομικής τους κατάστασης.

Όπως προκύπτει από έκθεση της Eurostat με στοιχεία του 2016, το 53,6% των Ελλήνων δήλωσε πέρυσι ότι βρίσκεται σε τόσο δεινή θέση, ώστε να μην διαθέτει τα απαραίτητα χρήματα για μία εβδομάδα διακοπών τον χρόνο! Πρόκειται για το τέταρτο υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρώτη κατατάσσεται η Ρουμανία, όπου το 66% των πολιτών αδυνατεί να ανταπεξέλθει στα έξοδα που συνεπάγεται μία εβδομάδα διακοπών και ακολουθούν η Κροατία στη δεύτερη θέση με 62,8% και η Βουλγαρία με 56,4% . Μία ανάσα από τους Έλληνες βρίσκονται οι αδερφοί μας Έλληνες της Κύπρου, που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα σε ποσοστό 53,5% (βάσει στοιχείων του 2015) και έπονται οι Ούγγροι, με 50,7% του πληθυσμού να βιώνει τις ίδιες δυσκολίες.

Αυτό βεβαίως έχει βεβαίως ανάλογη αρνητική επέκταση και στον τομέα του Τουρισμού και σε όσους ζουν από αυτόν, καθώς  στερούνται σημαντικών εσόδων εξαιτίας αυτής ακριβώς της κατάστασης.

Με δεδομένη την όξυνση των μνημονιακών μέτρων το επόμενο χρονικό διάστημα, είναι αναμφίβολο ότι του χρόνου η κατάσταση θα είναι πολύ χειρότερη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/parapanw-apo-enas-stous-duo-ellhnes-den-mporei-na-paei-diakopes#ixzz4og2YK1Jn

Exit mobile version