Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τέταρτο εθνοκτόνο Μνημόνιο για την Ελλάδα προβλέπει η JP Morgan

Τέταρτο εθνοκτόνο Μνημόνιο για την Ελλάδα προβλέπει η JP Morgan

Άλλη μία ένδειξη του ότι η Χώρα μας βρίσκεται προ του πυλών για ένα ακόμη Μνημόνιο, καθώς αυστηρή προειδοποίηση ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε 4ο Μνημόνιο, αν δεν μπορέσει να πραγματοποιήσει επιτυχημένες νέες εκδόσεις ομολόγων έως τον Αύγουστο του 2018 και να αποδείξει έτσι ότι έχει πλέον απρόσκοπτη πρόσβαση στις αγορές, περιλαμβάνει χθεσινή έκθεση της JP Morgan.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης  του χρέους βελτιώνουν ελάχιστα την βιωσιμότητά του και, επομένως, θα πρέπει να αρχίσουν εποικοδομητικές συζητήσεις για πιο δραστικές παρεμβάσεις στο “χρέος” μετά τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου και τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στο Βερολίνο.

Η αμερικανική τράπεζα εξηγεί ότι θα χρειαστεί μία σειρά από νέες εκδόσεις κρατικών τίτλων μέσα στον επόμενο έναν χρόνο, και μάλιστα όχι υπό αυστηρά προστατευμένες συνθήκες, όπως συνέβη με το πενταετές ομόλογο τον περασμένο μήνα, το οποίο κατά το ήμισυ στηρίχθηκε από τις ελληνικές τράπεζες μέσω της ανταλλαγής παλαιών ομολόγων με νέα.

Επιπλέον, οι αναλυτές της JP Morgan υπογραμμίζουν την ανάγκη να ολοκληρωθεί σύντομα η επόμενη αξιολόγηση και να παραμείνει η κυβέρνηση προσηλωμένη στην τήρηση των μνημονιακών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει, μολονότι δεν κρύβουν την ανησυχία τους για νέες καθυστερήσεις. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, η τρίτη αξιολόγηση αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Οκτωβρίου, αλλά είναι εξαιρετικά πιθανό να παραταθεί ως το τέλος του έτους ή τις αρχές του πρώτου τριμήνου του 2018!

Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα, δηλαδή, αφού σε κάθε περίπτωση η αποικιοποίηση της Χώρας και η «κινεζοποίηση» των Ελλήνων αποτελούν μονόδρομο, είτε πάμε σε ένα νέο Μνημόνιο είτε μπούμε «στις αγορές» με τους όρους  και τις απαιτήσεις των διεθνών τοκογλύφων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/tetarto-mnhmonio-gia-thn-ellada-problepei-h-jp-morgan#ixzz4ohxPhAhh

Exit mobile version