Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Μεταξάς, ο Μπαρουφάκης και τα δύο ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού

Ο Μεταξάς, ο Μπαρουφάκης και τα δύο ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού

Δικαιώνοντας την γνωστή «φιλοσοφική» θεώρηση για τα 15 λεπτά δημοσιότητας που ο καθένας δικαιούται στην ζωή του, ο φαφλατάς και έχων «πτυχία» στην εγωπάθεια και την ψωνίτιδα, Γιάννης Βαρουφάκης (ή Μπαρουφάκης), φροντίζει να επιβεβαιώνει την συγκεκριμένη θεώρηση, ακόμη κι αν η διάρκειά της ξεπερνάει τα συγκεκριμένα λεπτά της ώρας. Με αφορμή, λοιπόν, το νέο του βιβλίο, ο Μπαρουφάκης εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που του δίνονται και παραχωρεί συνεντεύξεις.

Μια απ’ αυτές ήταν και στο «Πρώτο Θέμα», όπου στην ερώτηση «Λέτε ότι το Σχέδιο Β ήταν ολοκληρωμένο, δεν ήταν κάποιες κατευθυντήριες γραμμές που θα εφαρμόζονταν και όποιον πάρει ο χάρος», απαντά ως εξής: «Στο ερώτημα “πόσο ολοκληρωμένο ήταν” πρέπει να απαντήσω ξεκάθαρα: ήταν όσο ολοκληρωμένο μπορούσε να είναι. Θα κάνω έναν παραλληλισμό, ο οποίος μπορεί να φαίνεται ακραίος, αλλά είναι χρήσιμος. Όταν την 28η Οκτωβρίου του 1940 η ελληνική κυβέρνηση απέρριψε το τελεσίγραφο του Μουσολίνι, δεν είχε κάποιο πρόγραμμα άμυνας, κάποιο επιτελικό σχέδιο που να ήταν 100% δουλεμένο και να εγγυάται σίγουρη επιτυχία. Κάναμε τότε μια εθνική επιλογή ότι θα πούμε ΟΧΙ στο τελεσίγραφο, επειδή η αποδοχή του θα ήταν η χειρότερη δυνατή επιλογή. Κάπως έτσι ήμασταν και το 2015 – για την ακρίβεια έτσι ήμασταν από το 2010. Και το εκλογικό αποτέλεσμα τον Ιανουάριο του 2015 ήταν ακριβώς η επιλογή του σύγχρονου ΟΧΙ από τον ελληνικό λαό».

Καταρχάς, η «ελληνική κυβέρνηση» που «απέρριψε το τελεσίγραφο του Μουσολίνι» είχε συγκεκριμένο συνθετικό περιεχόμενο καθώς και Αρχηγό. Ήταν το Εθνικό Καθεστώς της 4ης Αυγούστου 1936, με επικεφαλής τον Ιωάννη Μεταξά. Και όντως, ο παραλληλισμός που κάνει ο Μπαρουφάκης είναι «ακραίος» όσο και «χρήσιμος». Γιατί ο Μεταξάς φρόντισε το ΟΧΙ, το οποίο είπε στους Ιταλούς, να το τηρήσει μέχρι τέλους, οδηγώντας τον Ελληνικό Στρατό στο Νικηφόρο Έπος της Βορείου Ηπείρου. Και ένα δεύτερο εξίσου μεγάλο ΟΧΙ (το οποίο πέρασε «αθόρυβα»), που φρόντισε να πει αργότερα στους Βρετανούς, όταν αντιλήφθηκε ότι ήθελαν να μετατρέψουν την Ελλάδα σ’ ένα σφαγείο πολέμου για την εξυπηρέτηση των δικών τους ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, το πλήρωσε λίγες ημέρες αργότερα με την ίδια την ζωή του.

Όσο για το ότι το καθεστώς Μεταξά «δεν είχε κάποιο πρόγραμμα άμυνας, κάποιο επιτελικό σχέδιο που να ήταν 100% δουλεμένο και να εγγυάται σίγουρη επιτυχία», δεν είναι μόνο φθηνή δικαιολογία για την δειλία και την προδοσία της «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης, αλλά και χυδαία παραχάραξη της Ιστορικής Αλήθειας. Κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια το «νούμερο» με τις ενδυματολογικές προτιμήσεις που προκαλούν τον γέλωτα, νομίζει ότι ο Μεταξάς κινήθηκε «στο κουτουρού», κάνοντας απλώς «τον σταυρό του», και δεν είχε σαφή σχέδιο αντιμετώπισης της αναμενόμενης ιταλικής επίθεσης. Ότι το Έπος της Βορείου Ηπείρου γράφτηκε «κατά τύχη». Πόσο (πιο) γελοίος γίνεται…

Θα έπρεπε, επίσης, ο εγωπαθής νάρκισσος να γνωρίζει ότι στην ζωή δεν είναι δυνατόν να υπάρχει «κάποιο επιτελικό σχέδιο που να ήταν 100% δουλεμένο και να εγγυάται σίγουρη επιτυχία». Σίγουρα, όμως, η κατάλληλη προετοιμασία είναι αυτή που αυξάνει κατά πολύ τις πιθανότητες επιτυχίας. Το τι έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο Μπαρουφάκης το πρώτο εξάμηνο της θητείας του το γνωρίζουμε πολύ καλά. Με την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου 2015 απογύμνωσαν την Ελλάδα από κάθε ίχνος διαπραγματευτικής ισχύος, με τον φαιδρό «σφίχτερμαν» να λανσάρει στην πολιτική ζωή του Τόπου την θεωρία της… «δημιουργικής ασάφειας».

Ο Μπαρουφάκης, λοιπόν, μαζί με τον Λαφαζάνη, την Κωνσταντοπούλου, την Μακρή και όλα τα σημερινά «ορφανά» του ΣΥΡΙΖΑ, είναι εξίσου συνυπεύθυνοι με τον Τσίπρα και όλους όσοι επέμειναν στην σημερινή σύνθεση της «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβερνητικής συμμορίας για την προδοσία του ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού στις 5 Ιουλίου 2015 και την έλευση του τρίτου Μνημονίου.

Γι’ αυτό και δεν δικαιούται (ούτε κι αυτός) να ομιλεί και να κάνει υποδείξεις. Η σύγκριση του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940, από το Εθνικό Καθεστώς της 4ης Αυγούστου, με την προδοτική κατάληξη του ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου 2015, από την «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση και το υπόλοιπο «συνταγματικό τόξο»,προκαλούν θλίψη και οργή, αλλά και πηγή διδαγμάτων για το προσεχές μέλλον.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-metajas-o-mparoufakhs-kai-ta-duo-ochi-tou-ellhnikou-laou#ixzz4ojTTjpza

Exit mobile version