Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πανικός των ξένων τοκογλύφων για την καταδίκη του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Πανικός των ξένων τοκογλύφων για την καταδίκη του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Οι εξακολουθητικές αδικαιολόγητες και πρωτίστως εξωθεσμικές παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπέρ του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και παράλληλα για αρκετό χρονικό διάστημα υπαλλήλου του ΔΝΤ, Ανδρέα Γεωργίου σχετικά με την πρόσφατη καταδίκη του από την ελληνική δικαιοσύνη εγείρουν δικαιολογημένες απορίες για τα πραγματικά κίνητρα αυτών των ανησυχιών του Μοσκοβισί και του Ντομπρόβσκις.

Για να μπορέσει να παραμείνει γαντζωμένη στην εξουσία η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε φροντίσει να ικανοποιήσει με εξαιρετική δουλοπρέπεια κάθε απαίτηση των διεθνών τοκογλύφων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γερμανίας) και του ΔΝΤ. Μεταξύ αυτών των εξευτελιστικών όρων συμπεριλαμβανόταν η εξωφρενική αθώωση των τριών στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ από την Ιταλία, την Ισπανία και την Σλοβενία καθώς και του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.

Χαρακτηριστική πρόσφατη απόδειξη της απόλυτης πολιτικής ταπείνωσης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν η αποδοχή της κάλυψης του ποσού των εκατό χιλιάδων ευρώ (€100.000) για τα δικαστικά έξοδα του Γεωργίου κάτω από τις απειλές των τοκογλύφων για την μη καταβολή της δόσης του Ιουνίου 2017 για το παράνομο χρέος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γεωργίου είχε παρανόμως αυξήσει κατά πολύ το έλλειμμα του 2009 έτσι ώστε η Ελλάδα να υποχρεωθεί να υπαχθεί στο καθεστώς των μνημονίων με τη  βοήθεια φυσικά του Γιωργάκη Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ και για αυτό το λόγο είχε παραπεμφθεί πολλές φορές αυτή η υπόθεση στην κρίση της δικαιοσύνης.

Ο Γεωργίου ποτέ δεν είχε διωχθεί επειδή για μερικούς μήνες το 2010 ήταν και πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ και υπάλληλος του ΔΝΤ.  Όμως στις 31 Ιουλίου 2017 αυτή η απόφαση άλλαξε.

Έτσι ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενώσεως Πιέρ Μισκοβισί, καθώς και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής λετονός Βάλντις Ντομπρόβσκις πολύ πρόσφατα έσκισαν τα ιμάτια τους για να υπερασπιστούν το πιόνι των τοκογλύφων και υπάλληλο του ΔΝΤ που με πλαστά στοιχεία κατά την θητεία του στην ΕΛΣΤΑΤ έριξε την Πατρίδα μας στην περιπέτεια του παράνομου χρέους. Ιδιαίτερα ο Μοσκοβισί έβαλε την εκπρόσωπο του Ανίκα Μπράιτχαρτ να μας κάνει μαθήματα νομοθεσίας, καθώς και να μας απειλήσει ότι η καταδίκη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή θα “συζητηθεί στο επόμενο Eurogroup”.

Παράλληλα, ο Ντομπρόβσκις που είναι ο τοποτηρητής του “ελληνικού προγράμματος”, δηλαδή ο άνθρωπος των γερμανών τοκογλύφων που ελέγχει όλα όσα γίνονται στην Ελλάδα, σε δηλώσεις του στη βρετανική εφημερίδα Financial Times υπεραμύνθηκε του Γεωργίου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος χαρακτηρίζοντας ως “κεντρικό πυλώνα της ορθής λειτουργίας του ευρώ την ανεξαρτησία των εθνικών στατιστικών υπηρεσιών”, επειδή αυτή ορίζει “ένα από τα κύρια σημεία διαμόρφωσης της εμπιστοσύνης ανάμεσα στα κράτη – μέλη της ευρωζώνης.

Επιπροσθέτως, επικριτικά σχόλια για την καταδίκη του Γεωργίου υπήρξαν στην ιστοσελίδα Politico και από στελέχη εταιριών διαχείρισης κεφαλαίων, όπως της Megan Green που εκπροσωπεί τα συμφέροντα της Manulife Asset Management Financial Services & John Hancock καθώς και του German Marshall Fund, δηλαδή του Κίσινγκερ και της Μέρκελ. Επίσης προς την υπεράσπιση των οικονομικών εγκλημάτων του Γεωργίου να νομιμοποιήσει το πρώτο μνημόνιο έσπευσε και η νεοφιλελεύθερη νεοδημοκράτισσα υπάλληλος του ΔΝΤ, Μιράντα Ξαφά.

Συμπερασματικά όλοι αυτοί που έσπευσαν να υπερασπιστούν την απαλλαγή του Γεωργίου έχουν ένα κοινό παρονομαστή, έχουν όλοι συμφέρον να διαλύσουν οικονομικά την Ελλάδα, είναι όλοι τους οικονομικοί δολοφόνοι. Όμως η οικονομική διάλυση επιφέρει συντόμως και την κοινωνική διάλυση, ειδικότερα εάν αυτό το σχέδιο υποστηρίζεται ενθέρμως και από μια ανθελληνική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που υποστηρίζει καθημερινά την άκρατη λαθρομετανάστευση.

Είναι θετικό ότι ελληνική δικαιοσύνη μετά από κάποιο χρονικό διάστημα αποφάσισε να κάνει απλά την δουλειά της. Ας ελπίσουμε ότι για το καλό της Ελλάδος η δικαιοσύνη θα συνεχίσει να είναι άμεπτη.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/panikos-twn-jenwn-tokoglufwn-gia-thn-katadikh-tou-gewrgiou-ths-elstat#ixzz4os8k8Fd6

Exit mobile version