Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εξοπλιστικά προγράμματα δίχως οπλισμό και πρόγραμμα

Εξοπλιστικά προγράμματα δίχως οπλισμό και πρόγραμμα

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα κενά στους αμυντικούς εξοπλισμούς, αφού είναι άφαντα τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας P-3 Orion που θα εκσυγχρόνιζε ο Καμμένος για 500 εκατομμύρια ευρώ και ο αρχικός ενθουσιασμός για την παραχώρηση ελικοπτέρων Kiowa πάλι από τις ΗΠΑ έφυγε πολύ γρήγορα μιας και θα μας δίνονταν χωρίς αεροβοηθήματα, χωρίς ασύρματους, χωρίς συστήματα αυτοπροστασίας αλλά και άοπλα χωρίς πυραύλους.

Πραγματικά καταστροφική η διαχείριση του νευραλγικού τομέα της Εθνικής Άμυνας από την αποδεδειγμένα ανθελληνική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που σταθερά υποστηρίζεται σε όλα τα βασικά ζητήματα που βλάπτουν κύρια την Ελλάδα (λαθρομετανάστευση, τζαμί) από τη  Νέα Δημοκρατία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της επιπόλαιας διαχείρισης των εξοπλιστικών προγραμμάτων είναι η υπόθεση εκσυγχρονισμού των Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας (ΑΦΝΣ) Οrion Ρ-3 του Πολεμικού Ναυτικού. Οι κύριες αποστολές που μπορούν να αναλάβουν τα P-3 Orion είναι ο ανθυποβρυχιακός πόλεμος, η θαλάσσια επιτήρηση, ο εντοπισμός εχθρικών πλοίων και η υποστήριξη φίλιων δυνάμεων. Επιπροσθέτως, τα Orion μπορούν ακόμη να εξελιχθούν και σε μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού πολέμου με τα κατάλληλο εξοπλισμό.

Όμως τα πολύτιμα αυτά αεροσκάφη για την επιτήρηση των Ελληνικών Θαλασσών είχαν παροπλιστεί στα τέλη του 2009 λόγω της συμπλήρωσης των ωφέλιμων ωρών πτήσης τους, δηλαδή η περαιτέρω χρήση τους απαιτούσε τις προβλεπόμενες και έκτακτες εργοστασιακές συντηρήσεις. Επιπροσθέτως, αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα παροπλισμένα Orion είχαν αφεθεί για πάρα πολλά χρόνια να καταπονούνται από τα στοιχεία της φύσης σε ανοικτό χώρο στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, επειδή η άφεση οποιουδήποτε αεροσκάφους σε ανοικτό χώρο αντί κάτω από την προστασία ενός υπόστεγου δρα εξαιρετικά αρνητικά για την δυνατότητα αξιοπλοΐας του.

Άρα από το 2009 έχουμε φτάσει στο μέσο του 2017 που πια φημολογείται η παράδοση του πρώτου P3 Orion στα τέλη του καλοκαιριού ως εκπαιδευτικού αεροσκάφους, δηλαδή χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό για την στρατιωτική χρήση του. Περαιτέρω υπάρχουν εικασίες για την παράδοση του άλλου Orion που θα έχει κάποιο στρατιωτικό εξοπλισμό. Ο μόνος κερδισμένος από αυτή την υπόθεση είναι ο αμερικανικός παράγοντας που θα ωφεληθεί μέσω του προγράμματος FMS (Foreign Military Sales) από τα 500 εκατομμύρια ευρώ των Ελλήνων φορολογουμένων.

Πάλι χωρίς τον απαραίτητο στρατιωτικό εξοπλισμό, δηλαδή αεροβοηθήματα, ασυρμάτους, συστήματα αυτοπροστασίας αλλά και άοπλα χωρίς πυραύλους Hellfire μας δίνουν οι ΗΠΑ τα εβδομήντα OH-58D Kiowa Warrior ελικόπτερα. Δηλαδή οι ΗΠΑ προτίθενται να μας χαρίσουν επιθετικά αναγνωριστικά ελικόπτερα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν καταλυτικά στην άμυνα των νήσων και του Έβρου ως άοπλα εκπαιδευτικά που θα μας κοστίσει περαιτέρω και η συντήρηση τους αλλά και η πιθανή αγορά του στρατιωτικού εξοπλισμού τους.

Παράλληλα, η πρόβλεψη για αγορά μη επανδρωμένων στρατιωτικών αεροσκαφών δεν εισακούγεται, ενώ σήμερα υπάρχουν διαθέσιμες αρκετές λύσεις σε λογικό κόστος, όπως το Thales Watchkeeper WK450 και το Sagem Patroller, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για δύσκολες νυχτερινές αποστολές πάνω από το Αιγαίο παίρνοντας την θέση ενός συμβατικού ελικοπτέρου με πολύτιμο πλήρωμα.

Συμπερασματικά σε μια κρίσιμη περίοδο με κατακόρυφα αυξημένη την τουρκική προκλητικότητα το καθεστώς της μεταπολίτευσης των ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ-ΝΔ θεωρούν ότι πρέπει υποχρεωτικά να ικανοποιήσουν την αμερικανική πλευρά. Οι μεγάλες καθυστερήσεις στην παράδοση και η μη ύπαρξη στρατιωτικού εξοπλισμού και οπλισμού με την παράδοση των αμερικανικών αμυντικών εξοπλισμών δεν ανησυχούν ιδιαίτερα τον Καμμένο και τον Βίτσα, όμως θα έπρεπε να ανησυχούν ιδιαίτερα τον κάθε Έλληνα πολίτη.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ejoplistika-programmata-chwris-ejoplismo-oplismo-kai-programma#ixzz4pAMMaCjS

Exit mobile version