Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι μισοί Έλληνες χρωστούν στην εφορία! 1.000 κατασχέσεις την ημέρα από την κυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ

Οι μισοί Έλληνες χρωστούν στην εφορία! 1.000 κατασχέσεις την ημέρα από την κυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ

Καθημερινά γίνονται περίπου 1.000 κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και γενικότερα τραπεζικών λογαριασμών

O μεγάλες αριθμός κατασχέσεων εντάσσεται στο πλαίσιο των «συμφωνιών» που έχει κάνει η κυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ με τους εκπροσώπους των δανειστών και έχει αυτοματοποιηθεί η διαδικασία των κατασχέσεων λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων για οφειλέτες του δημοσίου.

Η κυβέρνησης της «πρώτης φοράς αριστερά» έχει ήδη ενεργοποιήσει από το περασμένο καλοκαίρι διατάξεις νόμων που έχουν ψηφιστεί τα προηγούμενα χρόνια (από το 2011 και μετά) αλλά ουδέποτε εφαρμόστηκαν στην πλήρη τους ανάπτυξη.

Όπως για παράδειγμα οι μαζικές εντολές για κατασχέσεις καταθέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς, οι τηλεφωνικές κλήσεις από εφοριακούς σε οφειλέτες για να πληρώσουν τα χρέη τους, ο συμψηφισμός επιστρεφόμενων φόρων.

Με ρυθμούς εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ το μήνα αυξάνονταν στο α’ εξάμηνο του 2017 τα απλήρωτα χρέη στην εφορία. Συνολικά, σε αυτό το χρονικό διάστημα, δημιουργήθηκαν 5,5 δισ. ευρώ «φρέσκα» χρέη. Πυρετός κατασχέσεων έχει ξεκινήσει προκειμένου να κλείσει η τρύπα του χρέους που έχει δημιουργηθεί!

Ενδεικτικό είναι πως μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα έγιναν σχεδόν 21.000 (20.954) κατασχέσεις καταθέσεων και ενοικίων από την ΑΑΔΕ. Πρακτικά αναλογούν 1.000 κατασχέσεις σε κάθε μία από τις 21 εργάσιμες μέρες που είχε ο μήνας ή 125 κατασχέσεις ανά ώρα στο οκτάωρο λειτουργίας των εφοριών, δηλαδή δύο κατασχέσεις το λεπτό.

Με βάση τα στοιχεία του Ιουνίου, ο αριθμός των φορολογούμενων επί των οποίων έχουν ληφθεί μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης έχει φτάσει, πλέον, στις 951.114, δηλαδή στο απίστευτο 59% των οφειλετών που μπορούν να νιώσουν το «χάδι» των εισπρακτικών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι άλλοι περίπου 700.000 φορολογούμενοι βρίσκονται στη λίστα αναμονής.

Τα νεότερα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ για τις εισπράξεις του μηνός Ιουνίου δείχνουν ότι, πριν καν εκπνεύσουν οι διορίες πληρωμής των φόρων εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ (που πέφτουν όλες μαζεμένες στο β’ εξάμηνο του έτους):

– Από τις αρχές του 2017 μέχρι το τέλος Ιουνίου δημιουργήθηκαν  «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα προς το Δημόσιο, ύψους 5,475 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 727 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 4,748 δισ. ευρώ έως τον Μάιο. 
– Τα αμιγώς φορολογικά χρέη (απλήρωτοι φόροι του 2017) αυξήθηκαν τον Ιούνιο κατά 692 εκατ. ευρώ (σε 4,282 δισ.ευρώ από 3,590 δισ. ευρώ τον Μάιο).
– Τα παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη, από ανείσπρακτους φόρους προ του 2017, ανήλθαν στα 90,168 δισ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-misoi-ellhnes-chrwstoun-sthn-eforia-1.000-katascheseis-thn-hmera-apo-thn#ixzz4pBu8yFuq

Exit mobile version