Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο με παράνομη NAVTEX στην Κάρπαθο, παραβιάσεις οπλισμένων μαχητικών και δοκιμές drones

Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο με παράνομη NAVTEX στην Κάρπαθο, παραβιάσεις οπλισμένων μαχητικών και δοκιμές drones

Προκλητικοί εμφανίζονται για μία ακόμη φορά οι τούρκοι, καθώς εξέδωσαν νέα ναυτική οδηγία για άσκηση με πραγματικά πυρά στην θαλάσσια περιοχή νότια της Καρπάθου.

Ή Άγκυρα επιχείρησε μάλιστα να εμπλέξει στις… «κινήσεις» της και τους Βρετανούς όπως ακριβώς έκανε και με τους Αμερικανούς την προηγούμενη εβδομάδα στην Κύπρο. Άμεση ήταν η αντίδραση του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού το οποίο έσπευσε να απαντήσει με νέα NAVTEX που ακυρώνει την τουρκική.

Πιο συγκεκριμένα, η τουρκία επιχείρησε να δεσμεύσει με παράνομη NAVTEX μια περιοχή νοτιοανατολικά της Καρπάθου, από τις 11 έως και τις 13 Αυγούστου, για άσκηση με πραγματικά πυρά, από βρετανικό πολεμικό πλοίο. Πριν από λίγες ημέρες η Άγκυρα είχε προβεί και πάλι σε δέσμευση θαλάσσιας περιοχής όχι για δικούς της σκοπούς αλλά για δραστηριότητα που αφορούσε σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Ωστόσο, μετά από διάβημα της Κύπρου το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν ζήτησαν ποτέ από την Τουρκία να δεσμεύσει θαλάσσια περιοχή στην Κυπριακή ΑΟΖ. Σχετικά με την συγκεκριμένη NAVTEX για το βρετανικό πολεμικό πλοίο η υδρογραφική υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού απάντησε εκδίδοντας νέα NAVTEX που ακυρώνει την τουρκική και στην οποία γίνεται λόγος για παράνομη δέσμευση περιοχής.

Σημειώνεται ότι για μία ακόμη μέρα δύο τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε 17 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου πάνω από το βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιονατολικό Αιγαίο ενώ σημειώθηκε και μία εικονική αερομαχία μεταξύ των τουρκικών και των ελληνικών μαχητικών.

Τα δύο τουρκικά αεροσκάφη F-16 τα οποία πετούσαν σε σχηματισμό, προέβησαν επίσης σε μία παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Τα F-16 ήταν οπλισμένα, αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Δοκιμάζουν οπλισμένο drone οι τούρκοι! Το νέο του όπλο δοκιμάζει ο σουλτάνος Ερντογάν που δεν είναι άλλο από ένα βομβαρδιστικό drone. Όπως ισχυρίζονται οι τούρκοι το drone έχει τη δυνατότητα να πετά συνεχόμενα επί 27 ώρες και να χτυπά στόχος από απόσταση 8χλμ!

Σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα η τουρκία έχει εξοπλίζει το οπλοστάσιό της με τα πλέον σύγχρονα μέσα και ήδη έχουν πραγματοποιήσει πετυχημένες δοκιμές βομβαρδιστικών Drones, πλήττοντας αληθινούς στόχους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Άγκυρα έχει προχωρήσει στην παραγωγή ενός συστήματος, η ονομασία του οποίου δεν έχει διαρρεύσει. Το θέμα επιβεβαίωσαν επίσημοι παράγοντες της εταιρείας που ανέπτυξε τη νέα αυτή τεχνολογία. Το σύστημα καθοδήγησης, το οποίο κρατείται ως εφτασφράγιστο μυστικό, εφαρμόστηκε σε αεροσκάφη τύπου Armed Bayraktar TB2, τα οποία έπληξαν στόχους σε απόσταση μεγαλύτερη των 8 χιλιομέτρων.

Κάθε αεροσκάφος έχει τη δυνατότητα να πετάει για περισσότερες από 27 ώρες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για στόχους εντός και εκτός τουρκίας. Τα Drones είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα από την τουρκική πολεμική βιομηχανία.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/tourkikes-proklhseis-sto-aigaio-me-paranomh-navtex-parabiaseis-oplismenwn-m#ixzz4pHVf82fc

Exit mobile version