Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

To ISIS επιτέθηκε με ρουκέτες κατά χριστιανικής πόλης στον Λίβανο – Σφοδρές μάχες στα σύνορα με την Συρία

To ISIS επιτέθηκε με ρουκέτες κατά χριστιανικής πόλης στον Λίβανο - Σφοδρές μάχες στα σύνορα με την Συρία

O στρατός του Λιβάνου σφυροκόπησε εντατικά με πυροβολικό μεγάλου διαμετρήματος και συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης ρουκετών την Δευτέρα 7 Αυγούστου τις θέσεις που κρατούν οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους σε 3 υψώματα στα σύνορα με Συρία.

Οι τζιχαντιστές ανταπάντησαν με δέσμη ρουκετών εναντίον της χριστιανικής πόλης al-Qaa. Τέσσερις ρουκέτες έπεσαν στο εσωτερικό της πόλης χωρίς να προκαλέσουν θύματα. Σύμφωνα με μαρτυρία μία από τις ρουκέτες του ISIS χτύπησε τον Σταυρό που δεσπόζει στην πόλη.

Αυτή η κλιμάκωση επέρχεται, καθώς ολοένα τίθεται θέμα για μια ευρείας κλίμακας επίθεση του στρατού του Λιβάνου για να εκδιώξει τους τζιχαντιστές από ένα έδαφος ορεινό των 400 τ. χλμ που βρίσκεται στο φυσικό ορεινό σύμπλεγμα μεταξύ Συρίας-Λιβάνου. Η επίθεση θα μπορούσε να εξαπολυθεί μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για να επιτευχθεί η εκκένωση χωρίς μάχη τζιχαντιστών προς τα οχυρά τους στην Ανατολική Συρία.

Σύμφωνα με πηγές της ασφάλειας του Λιβάνου περί τους 1.000 τρομοκράτες της ISIS εντοπίζονται σε αυτή την περιοχή. Αυτοί κρατούν ομήρους 9 λιβανέζους στρατιώτες για τους οποίους δεν υπάρχουν νέα μετά από την αιχμαλωσία τους στην παραμεθόριο Ersal, πριν 3 χρόνια. Την τελευταία εβδομάδα ο στρατός του Λιβάνου άρχισε να σφυροκοπά τις θέσεις τζιχαντιστών με τη βοήθεια πυροβολικού και αεροπορίας.

Με πληροφορίες από το Dimpenews.com  

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-isis-epitethhke-me-rouketes-kata-christianikhs-polhs-ston-libano-sfodres#ixzz4pLAWime2

Exit mobile version