Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αλγερινής καταγωγής και παράνομος μετανάστης ο δράστης της επίθεσης κατά Γάλλων στρατιωτών στο Παρίσι

Ο 37χρονος Μπακίρ Χαμού είναι ο ύποπτος που συνελήφθη ως δράστης της επίθεσης που έγινε το πρωί της Τετάρτης  στο προάστιο Λεβαλουά-Περέ του Παρισιού, όταν έπεσε με το αυτοκίνητό επάνω σε 6 στρατιώτες. Ο Χάμου πυροβολήθηκε και συνελήφθη μετά από την επίθεση ενώ οδηγήθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

Η σύλληψή του έγινε όταν αστυνομικοί σταμάτησαν το όχημα, που νωρίτερα το πρωί έπεσε πάνω σε στρατιώτες σε προάστιο του Παρισιού, ενώ κατευθυνόταν προς το Καλαί μέσω του αυτοκινητοδρόμου Α16 και ο οδηγός του συνελήφθη αφού τραυματίσθηκε με σφαίρες από τους αστυνομικούς.

«Ο συλληφθείς, γεννημένος το 1980, είναι ύποπτος ως ο δράστης» της επίθεσης που σημειώθηκε το πρωί «επειδή επέβαινε του οχήματος που η αστυνομία αναζητεί και επιχείρησε να διαφύγει», σύμφωνα με μια δικαστική πηγή. Ο δράστης είναι Αλγερινής καταγωγής που ζει στο προάστιο Sartrouville, σύμφωνα με το εισαγγελέα του Παρισιού, όπου και έγινε έρευνα στο σπίτι του από τις αστυνομικές αρχές.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ επιβεβαίωσε επίσημα ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης ότι ο ύποπτος, ο οποίος συνελήφθη στον αυτοκινητόδρομο A16, είναι το πρόσωπο που επιτέθηκε με όχημα σε στρατιώτες στο Παρίσι το πρωί, τραυματίζοντας έξι εξ αυτών.

«Ένας ύποπτος ο οποίος οδηγούσε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση συνελήφθη στον αυτοκινητόδρομο από το Παρίσι προς το Μπουλόν-σιρ-Μερ», είπε ο κ. Φιλίπ σε κοινοβουλευτικούς, απαντώντας σε ερώτηση που του τέθηκε.

«Δεν μπορώ να σχολιάσω τις συνθήκες της σύλληψης ούτε προφανώς στοιχεία τα οποία αφορούν την έρευνα, αλλά θέλω να συγχαρώ το σύνολο των δυνάμεων ασφαλείας οι οποίες σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατάφεραν να συλλάβουν τον ύποπτο, ο οποίος είναι ο κύριος ύποπτος σε αυτό το στάδιο, για την επίθεση», συνέχισε ο ίδιος.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/algerinhs-katagwghs-o-drasths-ths-epitheshs-kata-gallwn-stratiwtwn-sto-pari#ixzz4pN0a7gUV

Exit mobile version