Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

O επικεφαλής του ESM, Ρέγκλινγκ συγχαίρει τους Σύριζα-Ανέλ και λοιπούς μνημονιακούς για… τις υπηρεσίες τους!

O επικεφαλής του ESM, Ρέγκλινγκ συγχαίρει τους Σύριζα-Ανέλ και λοιπούς μνημονιακούς για... τις υπηρεσίες τους!

Ενθαρρυντικό μήνυμα του επικεφαλής του ESM προς τους εν Ελλάδι πολιτικάντηδες για την συνέχιση των Μνημονίων: «Εφαρμόστε πιστά τις εντολές μας και θα λέμε πως έρχεται ανάπτυξη στην Ελλάδα».   

Σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύθηκε στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ είδε «πρόοδο της ελληνικής οικονομίας». Ο Ρέγκλινγκ εκτιμά ότι η Ελλάδα μπορεί να εξελιχθεί σε success story, μόνον όμως «εάν η κυβέρνηση τηρήσει το συμφωνημένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων».

Ο Γερμανός γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης χαιρετίζει τη συνολική πρόοδο που σημειώθηκε στην Ελλάδα από τότε που ξεκίνησε η κρίση, επισημαίνοντας όλες τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν και την εντυπωσιακή πορεία δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας.

«Η Ελλάδα πέρασε από έλλειμμα άνω του 15% του ΑΕΠ το 2009 σε δημοσιονομικό πλεόνασμα 0,7% το 2016, περίπου το ίδιο με τη Γερμανία. Το να λέμε ότι τίποτα δεν συνέβη στην Ελλάδα από την έναρξη των προγραμμάτων οικονομικής βοήθειας αποτελεί προσβολή του ελληνικού λαού», ανάφερε μεταξύ άλλων.

Ο επικεφαλής του ESM στην ουσία προσβάλει τον Ελληνικό Λαό αφού οι αριθμοί μπορεί να φαίνεται ότι ευημερούν, αλλά οι Έλληνες υποφέρουν από τα σκληρά μνημονιακά μέτρα που επιβάλλουν οι εντολοδόχοι του.

Τα συγχαρητήρια του Ρέγκλινγκ προς τους νεομνημοναικούς Σύριζα-Ανέλ αλλά και στους προηγούμενους ΝΔ-Πασόκ, φανερώνουν ότι οι δανειστές της χώρας είναι ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες των υποτακτικών τους και θα συνεχίσουν με περισσότερη ένταση την σκληρή πολιτική λιτότητας στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-epikefalhs-tou-esm-sugchairei-tous-suriza-anel-kai-loipous-mnhmoniakous-g#ixzz4pSpPJWki

Exit mobile version