Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ιδού τα «πρωτογενή πλεονάσματα»: Ελάχιστα τα διαθέσιμα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής

Ιδού τα «πρωτογενή πλεονάσματα»: Ελάχιστα τα διαθέσιμα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής

Πολύ συζήτηση έγινε περί του λόγου που στα μέτωπα της φωτιάς ρίχτηκαν τόσο λίγα εναέρια μέσα, με αποτέλεσμα την γρήγορη εξάπλωση των μετώπων και τις ανυπολόγιστες καταστροφές.

Όπως ανέφερε καθημερινή εφημερίδα από το στόλο των 18 πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair (11 CL-215 και 7 CL-415) διαθέσιμα είναι μόνο 6 αεροσκάφη, ενώ στα μέτωπα έχουν ριχτεί και τα 5 πυροσβεστικά ελικόπτερα τύπου Kamov που παρέλαβε η χώρα μας πρόσφατα.

Όπως ανέφεραν πηγές της πυροσβεστικής, ο στόλος της είναι εξαιρετικά γηρασμένος. Το 20% των οχημάτων είναι σε υπηρεσία πάνω από 20 χρόνια, το 37% από 15 έως 19 χρόνια και μόλις το 30% είναι της τελευταίας δεκαετίας.

Όπως είναι απολύτως λογικό, η γήρανση αυτή του στόλου σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πριν λίγες μέρες είχαν σταλθεί για «αλληλεγγύη» στην Αλβανία, έχει τον αντίκτυπό της στην αποτελεσματικότητα αυτών των μέσων και συνεπώς στην καταστροφή που βίωσαν οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν.

Συνεπώς, για να αντιλαμβανόμαστε τα οικονομικά μεγέθη, οι καταστροφές και οι αποτρόπαιες είναι απευθείας συνάρτηση των πανηγυρισμών που κάνει η εκάστοτε μνημονιακή κυβέρνηση για τα «πρωτογενή πλεονάσματα» που «επέτυχε».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/idou-ta-prwtogenh-pleonasmata-elachista-ta-diathesima-enaeria-mesa-ths-puro#ixzz4pkwbj7Cw

Exit mobile version