Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ομολογία από το υπουργείο Οικονομικών: Έρχονται νέα αιματηρά μέτρα λιτότητας!

Ομολογία από το υπουργείο Οικονομικών: Έρχονται νέα αιματηρά μέτρα λιτότητας!

Τέλος δεν έχει, ούτε πρόκειται να έχει συντόμως, ο μνημονιακός εφιάλτης που βιώνει η Πατρίδα και ο Λαός μας, γεγονός βεβαίως αναμενόμενο, αφού όπως έχουμε πει τα μνημόνια είναι αδιέξοδα.

Όπως, λοιπόν, παραδέχτηκε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών, έρχονται νέα μέτρα λιτότητας. Βέβαια, επειδή μια τέτοια ομολογία θα ήταν πρωτόγνωρη για ψεύτες συριζαίους, έγινε εμμέσως.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του Υπ. Οικ έγινε παραδοχή για μία «τρύπα», η οποία αναμφίβολα θα πρέπει να «κλείσει» με μείωση δαπανών, δηλαδή με περισσότερη λιτότητα ή για να μπούμε στο κλίμα των ημερών με ακόμα λιγότερη συντήρηση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση «το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 27.342 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση κατά 610 εκατ. ευρώ ή 2,2%  έναντι του στόχου του ΜΠΔΣ 2018-2021».

Σε μία πρόχειρη αιτιολόγηση από πλευράς του υπουργείου, ο λόγος για αυτή την υστέρηση «η αποχή των φορολογουμένων από την πληρωμή της πρώτης δόσης φόρου εισοδήματος», ενώ η αγωνία επιτείνεται καθώς τους επόμενους μήνες το ημερολόγιο πληρωμών θα είναι βαρύ, με ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας, τις υπόλοιπες δόσεις φόρου εισοδήματος αλλά και τις δηλώσεις ΦΠΑ.

Βεβαίως, ισχύει το «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος», οπότε το αδιέξοδο θα συντηρείται με περισσότερη λιτότητα, περισσότερη ύφεση, φτώχεια και ανέχεια, μέχρι το οριστικό ξεπούλημα της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/omologia-apo-to-upourgeio-oikonomikwn-erchontai-nea-aimathra-metra-litothta#ixzz4pqVeYMHu

Exit mobile version