Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Βιβλιοπαρουσίαση: “Εθνικιστικά Σαλπίσματα Ψυχής” της Ρίκας Θωμάκου

Κυκλοφορεί με πρόλογο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου το βιβλίο της Ρίκας Θωμάκου με τίτλο “Εθνικιστικά Σαλπίσματα Ψυχής”. Το βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε από το Εθνικιστικό Βιβλιοπωλείο

Σας παραθέτουμε ως… πρόγευση μικρά αποσπάσματα από την εισαγωγή του άρθρου με τίτλο: “ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΝΙΚΑΝ ΤΟ ΘΑΡΡΕΙΝ”          

” Όταν ένα παιδί αντιμετωπίζει προβλήματα τρέχει αμέσως στους γονείς του για να ζητήσει βοήθεια, έτσι και εμείς οι Έλληνες, ως «αεί παίδες», πρέπει να αποταθούμε στους Προγόνους μας για να βρούμε λύσεις στα τόσα προβλήματα που μας ταλανίζουν.

Το θυμόσοφο γνωμικό του Πλουτάρχου, που επιλέχθηκε για τίτλος του παρόντος άρθρου, μας λέει «τι δέον γενέσθαι». Ας αναμοχλεύσουμε λιγάκι τη μνήμη μας, ας συνειδητοποιήσουμε ότι από το λυκαυγές της ιστορίας, που χάνεται στα βάθη των χιλιετιών, οι πρόγονοί μας, μπόρεσαν να επικρατήσουν πάμπολλων και πολυπληθέστερων εχθρών βασιζόμενοι κυρίως στο θάρρος τους και στο υψηλό τους φρόνημα, που τους το εμφυσούσαν πάντοτε μεγάλοι ηγέτες. Όλες οι ήττες του Ελληνισμού συνέβησαν όταν επικράτησαν οι δημαγωγοί, «τα ευφυή τίποτα» όπως τους αποκαλούσαν, που ορμώμενοι από ταπεινά ελατήρια, ενέσπειραν την διχόνοια και τον φόβο στον λαό….

Έτσι ένα Έθνος που έχει στο παρελθόν του Θερμοπύλες, που πολύ πρόσφατα βροντοφώναξε ‘’ΟΧΙ’’ σε δύο αυτοκρατορίες, έπρεπε να χάσει το υψηλό του φρόνημα, έπρεπε να μάθει να σκέπτεται «ταπεινά», να ενδιαφέρεται μόνο για τον εύκολο πλουτισμό. Χωρίς ιδανικά, χωρίς πρότυπα.

Οι ένδοξοι προγονοί μας δημιούργησαν Θερμοπύλες και Παρθενώνες γιατί είχαν Παιδεία και Πρότυπα που τους μάθαιναν να σκέπτονται υψηλόφρονα. Ο Μ. Αλέξανδρος π.χ. κοιμόταν με την Ιλιάδα κάτω από το προσκεφάλι του και είχε πρότυπό του τον Αχιλλέα. Την Ιλιάδα, που μας διδάσκει να μην φοβόμαστε τον φόβο. Σήμερα προσπαθούν να κάνουν ακριβώς τα αντίθετα στον λαό μας: να τον φοβίσουν, να του καταρρακώσουν το ηθικό και να του θολώσουν το μυαλό. Ενώ οι Έλληνες βιώνουν έναν πραγματικό Γολγοθά: επιδρομή λαθρομεταναστών, εγκληματικότητα, ανεργία, λουκέτα, περικοπή συντάξεων, ανυπαρξία κοινωνικού κράτους κλπ. Τα κανάλια της διαπλοκής μας γεμίζουν άγχος, μας τρομοκρατούν….

Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν γιατί ο φόβος είναι ο  μέγας καταστροφέας του φρονήματος. Ο Ευριπίδης στην τραγωδία Αλκμαίων δίδασκε: «ο φόβος με έχει κυριεύσει και αφαίρεσε από τη ζωή μου κάθε σοφία», ενώ ο Θουκυδίδης έγραφε: «Ο φόβος παραλύει την μνήμη και η τέχνη δίχως το θάρρος δεν ωφελεί σε τίποτα, η μεγάλη και ξαφνική αλλαγή ταπεινώνει τη διάνοια γιατί εξασθενεί το φρόνημα.»

Ξέρουν πώς να κρατούν τον λαό με εξασθενημένο φρόνημα, εν υπνώσει, για να περνούν αυτοί πολύ καλά και εμείς οι υπόλοιποι χάλια. Πιθανόν να έχουν υπ’ όψιν τους την απάντηση που έδωσε ο μεγάλος Μακεδόνας στρατηγός Αντίγονος προς τον φρούραρχο της Μακεδονικής φρουράς των (υποταγμένων) Αθηνών, όταν αυτός του ζήτησε ενισχύσεις: «Φρόντισε να μην κάνεις μόνο το περιλαίμιο ισχυρό αλλά κυρίως να κρατάς και τον σκύλο αδύναμο».

Η μοναδική Ελληνική γλώσσα (που και αυτήν έχουν βάλει στο στόχαστρο τους οι παγκοσμιοποιητές και οι σχεδόν αναλφάβητοι εγχώριοι υποτακτικοί τους), μας δείχνει την πραγματική έννοια του φρονήματος….”

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/biblioparousiash-oi-stalinotsoliades-tou-g.-dhmhtrakopoulou#ixzz4qCT6DVfq

Exit mobile version