Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέες απολύσεις στον «Ριζοσπάστη»: Θα κάνει καμιά απεργία το ΠΑΜΕ;

Νέες απολύσεις στον «Ριζοσπάστη»: Θα κάνει καμιά απεργία το ΠΑΜΕ;

Το πόσο απατεώνες και θρασύδειλοι είναι οι καπιταλιστές του ΚΚΕ, οι οποίοι στα λόγια είναι υπέρ «των συμφερόντων των εργαζομένων», αλλά στην πραγματικότητα είναι οι ίδιοι που εκφράζουν με τον πλέον στυγνό τρόπο τα κεφαλαιοκρατικά συμφέροντα,  φαίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τις πράξεις τους.

Δεν αποτελεί κάτι το καινούργιο να απολύονται εργαζόμενοι, οι οποίοι απασχολούνταν είτε σε επιχειρήσεις του ΚΚΕ είτε στα ΜΜΕ του εν λόγω κόμματος. Είναι γνωστό ότι από τον Σεπτέμβριο του 2010 το ΚΚΕ είχε προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις από την τυποεκδοτική, συνέχισε τον Δεκέμβριο του 2012 και μέχρι τα τέλη του 2013 ακολούθησαν 40 υπάλληλοι του «Ριζοσπάστη». Τώρα μαθαίνουμε ότι έχει ξεκινήσει ένας νέος κύκλος απολύσεων, αυτή την φορά στην κομματική φυλλάδα του «Ριζοσπάστη».

Μία υπάλληλος, η Χριστίνα Διαμαντή, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, 4 και 6 ετών, απολύθηκε, ενώ σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ακολουθήσουν νέες απολύσεις. Για να μην φανεί ότι τα παραπάνω αποτελούν αποκύημα «φασιστικών κύκλων», ιδού τι έγραψε για το θέμα η φυλλάδα των συντακτών, όπου ανάμεσα σ΄ άλλα αναφέρει και τα εξής:

«Τώρα απολύθηκε η Χριστίνα Διαμαντή, έπειτα από 22 χρόνια συνεχούς εργασίας στην εφημερίδα του ΚΚΕ. Η απολυμένη –που είναι και μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, 4 και 6 ετών- είχε αντιταχθεί δημόσια  στις απολύσεις του 2012-2013Όλοι εκείνοι που υπέγραψαν το κείμενο απολύθηκαν πλην της Χρ. Διαμαντή που προστατευόταν από τη νομοθεσία (ήταν έγκυος)Επίσης, η εν λόγω απολυμένη δεν είχε υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας, όπως η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων σήμερα στην εφημερίδα. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκεινται κι άλλες απολύσεις».

Αλήθεια, οι καρεκλοκένταυροι και αργόσχολοι-αργόμισθοι του ΠΑΜΕ θα πάνε τώρα να διαδηλώσουν έξω από τα γραφεία του ΚΚΕ; Οι απολύσεις για τους εργαζόμενους είναι απολύσεις, όποια «ιδεολογία» κι αν έχουν τα αφεντικά. Στο ΚΚΕ, όμως, φροντίζουν να δείχνουν ότι η υποκρισία τους είναι τόσο ξεδιάντροπη που δεν λογαριάζουν τίποτα. Γι΄αυτό και απολύουν δίχως την παραμικρή αιδώ υπαλλήλους τους με τον πλέον εκδικητικό τρόπο.

Η πιο πρόσφατα απολυμένη την γλίτωσε στο παρελθόν επειδή ήταν έγκυος. Τώρα, που δεν την προστατεύει πλέον η εργατική νομοθεσία, ο ανεπάγγελτος και παιδί του κομματικού σωλήνα Κουτσούμπας και η λοιπή ηγετική ομάδα του ΚΚΕ πήραν την… εκδίκησή τους. Αυτό ήταν, είναι και θα παραμείνει το ΚΚΕ, μέχρι το οριστικό του τέλος. Ένα καπιταλιστικό κόμμα, το οποίο κάνει πράξη με τον πλέον βάναυσο τρόπο την εκμετάλλευση των ανθρώπων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nees-apoluseis-ston-rizospasth-tha-kanei-kamia-apergia-to-pame#ixzz4qUWFxoBR

Exit mobile version