Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Επιβεβαίωση Χρυσής Αυγής: Ορυκτός πλούτος ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ εντός της Ελληνικής ΑΟΖ!

Επιβεβαίωση Χρυσής Αυγής: Ορυκτός πλούτος ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ εντός της Ελληνικής ΑΟΖ!

Οι επίσημοι χάρτες της Βασιλικής Εταιρίας Επιστημών της Βρετανίας επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά την Χρυσή Αυγή που διακηρύσσει εδώ και χρόνια ότι η Ελλάδα είναι μια πλούσια σε ενεργειακά κοιτάσματα χώρα, η οποία πρέπει να προχωρήσει σε κεραυνοβόλο ανακήρυξη της ΑΟΖ και στην εξόρυξη του ορυκτού πλούτου.

Σύμφωνα με τον παγκόσμιο διαδραστικό χάρτη που δημοσίευσε στη σελίδα της η Βασιλική Εταιρία Επιστημών της Βρετανίας, όποιος ερευνήσει στην Ελλάδα θα διαπιστώσει τον τεράστιο πλούτο που περικλείεται τόσο εντός της ΑΟΖ όσο και στο υπέδαφος της χώρας μας και αφορά πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ουράνιο, γεωθερμία, λιγνίτη, σπάνια μέταλλα (ασήμι, χρυσό, χαλκό, ψευδάργυρο, τελλούριο, κοβάλτιο, σπάνιες γαίες) και ορυκτό πλούτο που μόνο ο τελευταίος αγγίζει τα 140 δισ. ευρώ.

Τα παραπάνω στοιχεία οφείλονταν στην αποτίμηση των ορυκτών πόρων της Ελλάδας σχετικά με τα αποθέματα και την αξία τους και ήταν προϊόν πενταετούς έρευνας του καθηγητή Ορυκτολογίας – Κοιτασματολογίας, διευθυντή του Εργαστηρίου Γεωχημείας του ΑΠΘ Ανέστη Φιλιππίδη μαζί με τον ομότιμο καθηγητή του ΑΠΘ Ανανία Τσιραμπίδη. Σύμφωνα με τον κ. Φιλιππίδη τα ποσά αυτά αποτελούν την ακαθάριστη αξία των ενεργειακών πόρων με μια μάλλον συντηρητική και συγκρατημένη προσέγγιση. «Τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν από το 2008 έως το 2011. Μελετήσαμε με βάση έναν πολύ αυστηρό πανευρωπαϊκό κώδικα, λάβαμε υπόψη 500 μελέτες αλλά και αρχεία, μερικά εκ των οποίων είναι μυστικά και βρίσκονται στα χέρια εταιριών έρευνας και εκμετάλλευσης, ευρωπαϊκών οργανισμών και επιτροπών.

Ως καθηγητές είχαμε πρόσβαση στα αρχεία αυτά, τα οποία απαγορεύεται να δημοσιοποιήσουμε, αλλά μπορούμε να τα λάβουμε υπόψη για να προχωρήσουμε σε αξιολόγηση του ορυκτού πλούτου» σημειώνει ο κ. Φιλιππίδης. Η μελέτη του κ. Φιλιππίδη δείχνει πως η Ελλάδα έχει τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που μένουν «θαμμένα» κάτω από τα πόδια μας αντί να τα εκμεταλλευτούμε.

«Μια σκέτη εξόρυξη μπορεί να μας κάνει πλούσιους. Αν όμως προχωρήσουμε στη παραγωγή καινοτόμων προϊόντων, μπορούμε να είμαστε πάμπλουτοι» είχε επισημάνει ο κ. Φιλιππίδης, κάτι που επιβεβαιώνουν απόλυτα η μελέτη και ο χάρτης της Βασιλικής Εταιρίας Επιστημών, που είναι επίσημος σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης.

Να σημειωθεί πως η ΑΟΖ της Ελλάδας στον επίσημο διαδραστικό χάρτη της Βασιλικής Εταιρίας Επιστημών παρουσιάζεται όπως ακριβώς οφείλει να την διεκδικήσει η χώρα μας.

Ο προγραμματισμός των ΕΛ.ΠΕ. προβλέπει ότι το 2018 τα τρυπάνια θα τρυπήσουν τον βυθό του Πατραϊκού Κόλπου, όπου η Βασιλική Εταιρία Επιστημών μιλάει για δυνατότητα άντλησης 150.000.000-250.000.000 βαρελιών πετρελαίου. Μόνο το συγκεκριμένο κοίτασμα μπορεί να συνεισφέρει συνολικά στην αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,5% για 25 χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι μόνο από το πετρέλαιο του Πατραϊκού αλλάζουν τα δεδομένα για την εκτίμηση του χρέους τα επόμενα χρόνια και, όπως είναι φυσικό, αυτό μειώνεται σημαντικά ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Με βάση όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί, από το 2018 και για την επόμενη πενταετία αναμένεται να πραγματοποιηθούν γεωτρήσεις σε τουλάχιστον έξι θαλάσσιες και χερσαίες περιοχές, με τα εκτιμώμενα αποθέματα να ξεπερνούν -με βάση τα στατιστικά μοντέλα αλλά και τις ενδείξεις από τις σεισμικές καταγραφές- τα 2,2 δισ. βαρέλια.

Διαβάστε επίσης: Όταν χρεωκοπεί μια… πλούσια χώρα – Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Η προδοσία της Eλληνικής AOZ και των ενεργειακών μας κοιτασμάτων

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/epibebaiwsh-chrushs-aughs-oruktos-ploutos-upsous-140-dis.-eurw-entos-ths-el#ixzz4qWpn9dJW

Exit mobile version